Sültpaprika-saláta szardellával

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sültpaprika-saláta szardellával
Eszközök: grillező, kés, salátástál
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db keményre főzött tojás
12 db konzerv szardellafilé
6 db félbevágott, sült narancssárga kaliforniai paprika
vagy
6 db félbevágott, sült sárga húsú kaliforniai paprika
vagy
6 db félbevágott, sült piros húsú kaliforniai paprika
12 nagyobb fekete olívabogyó
igény szerint extraszűz olívaolaj
vagy
igény szerint fokhagymás olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint sherryecet
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
igény szerint friss, ropogós kenyér

Elkészítés:

1. A sült paprikák héját lehúzzuk, kimagozzuk őket, majd a húsukat vékony csíkokra vágjuk. Egy tálcán elrendezzük a paprikacsíkokat.

2. A kemény tojást hosszában cikkekre vágjuk, és a paprikacsíkokra helyezzük az olajban eltett lecsepegtetett szardellafilékkel és olajbogyókkal együtt.

3. Ízlés szerint meglocsoljuk olívaolajjal és sherryecettel, meghintjük sóval, borssal. Friss kenyérrel tálaljuk.

Sültpaprika-saláta szardellával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1446 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Sültpaprika-saláta szardellával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
van itthon