Salátás szendvicsek



Elkészítés:
1. A kenyeret ferdén fél centi vastag szeletekre vágjuk.
2. A burgonyasaláta elkészítéséhez, ha a főtt burgonya eléggé kihűlt, meghámozzuk, majd félcentis kockákra vágjuk. Az ecettel meglocsoljuk, beleforgatjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Hozzákeverjük a majonézt, majd a felaprított tojást és az újhagymát is beleforgatjuk. Megkóstoljuk, és szükség szerint ízesítjük. A kenyérszeleteket bőségesen megpakoljuk a burgonyasalátával, és olajbogyó-karikákkal díszítjük.
3. A tonhalsaláta elkészítéséhez a lecsepegtetett tonhalat egy tálba morzsoljuk. Hozzáadjuk a majonézt, és beleforgatjuk a tojást, a leforrázott és meghámozott paradicsomot, a citromhéjat és a Cayenne-borsot. Megkóstoljuk, és ha szükséges, utánaízesítjük. A kenyérszeleteket bőségesen megpakoljuk a tonhalsalátával, majd szardellafilével díszítjük.