Salátás szendvicsek

| , Salátás szendvics receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Salátás szendvicsek
Adag: 24-28 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
24 szelet bagett
A burgonyasalátához:
20 dkg főtt újburgonya
3 evőkanál majonéz
½ evőkanál fehérborecet
2 db keményre főzött tojás
2 szál finomra vágott újhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
12 szem kimagozott, szeletelt fekete olajbogyó
12 db szardella
A tonhalsalátához:
20 dkg konzerv tonhal
2 db keményre főzött tojás
4 evőkanál majonéz
1 db kimagozott, finomra vágott paradicsom
2 evőkanál reszelt citromhéj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
ízlés szerint cayenni bors

Elkészítés:

1. A kenyeret ferdén fél centi vastag szeletekre vágjuk.

2. A burgonyasaláta elkészítéséhez, ha a főtt burgonya eléggé kihűlt, meghámozzuk, majd félcentis kockákra vágjuk. Az ecettel meglocsoljuk, beleforgatjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Hozzákeverjük a majonézt, majd a felaprított tojást és az újhagymát is beleforgatjuk. Megkóstoljuk, és szükség szerint ízesítjük. A kenyérszeleteket bőségesen megpakoljuk a burgonyasalátával, és olajbogyó-karikákkal díszítjük.

3. A tonhalsaláta elkészítéséhez a lecsepegtetett tonhalat egy tálba morzsoljuk. Hozzáadjuk a majonézt, és beleforgatjuk a tojást, a leforrázott és meghámozott paradicsomot, a citromhéjat és a Cayenne-borsot. Megkóstoljuk, és ha szükséges, utánaízesítjük. A kenyérszeleteket bőségesen megpakoljuk a tonhalsalátával, majd szardellafilével díszítjük.

Sört kínáljunk mellé.
Salátás szendvicsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1801 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Salátás szendvicsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
ételfotó