Fokhagymás báránycsupor



Elkészítés:
1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A hússzeleteket lisztben megforgatjuk, és serpenyőben az olajon mindkét oldalán megpirítjuk. Papírtörülközőn leitatjuk, majd mély tűzálló tálba terítjük.
2. A visszamaradt olajba bort meg vizet öntünk, a leveskockát belemorzsoljuk, és 1-2 perces forralás után a húsra öntjük. A kétféle répát, a hagymát, a zellert és a fűszereket hozzáadva, lefedve 90 percig a sütőben pároljuk. A vége felé a burgonyát is belekeverjük, és azt is megpuhítjuk.
3. A körethez a kenyeret ujjnyi vastagra szeljük. A vajat a fokhagymával és a petrezselyemmel simára keverjük, a kenyérszeletekre kenjük, majd a fokhagymás bárányról a fedőt levéve a kenyereket ráfektetjük. 20-30 percig pirítjuk. Akkor jó, ha a kenyér már aranysárga.