Fokhagymás báránycsupor

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Fokhagymás báránycsupor
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg szeletelt bárányborda
1 evőkanál friss, összevágott kakukkfű
3 szál szeletelt zellerszár
30 dkg kockára vágott burgonya
1 kisebb szeletelt fehérrépa
3 dkg liszt
1 evőkanál olaj
2 dl víz
2 dl vörösbor
2 db szeletelt sárgarépa
2 fej cikkekre vágott vöröshagyma
1 evőkanál friss, összevágott rozmaring
A körethez:
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 csokor összevágott petrezselyemzöld
½ db bagett
5 dkg vaj

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A hússzeleteket lisztben megforgatjuk, és serpenyőben az olajon mindkét oldalán megpirítjuk. Papírtörülközőn leitatjuk, majd mély tűzálló tálba terítjük.

2. A visszamaradt olajba bort meg vizet öntünk, a leveskockát belemorzsoljuk, és 1-2 perces forralás után a húsra öntjük. A kétféle répát, a hagymát, a zellert és a fűszereket hozzáadva, lefedve 90 percig a sütőben pároljuk. A vége felé a burgonyát is belekeverjük, és azt is megpuhítjuk.

3. A körethez a kenyeret ujjnyi vastagra szeljük. A vajat a fokhagymával és a petrezselyemmel simára keverjük, a kenyérszeletekre kenjük, majd a fokhagymás bárányról a fedőt levéve a kenyereket ráfektetjük. 20-30 percig pirítjuk. Akkor jó, ha a kenyér már aranysárga.

Fokhagymás báránycsupor
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1446 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Népszerű raguk és egytálételek Népszerű raguk és egytálételek
(Kulturtrade Kiadó)

A világ sokszínű konyhaművészetében fontos szerepet játszanak a tápláló és ízletes, de egyszerű lépésekben elkészíthető raguk. A pirított húsokat, zöldséges, fűszeres vagy boros lében puhára főzve számtalan rendkívül... bővebben...
Fokhagymás báránycsupor
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Népszerű raguk és egytálételek Népszerű raguk és egytálételek
(Kulturtrade Kiadó)

A világ sokszínű konyhaművészetében fontos szerepet játszanak a tápláló és ízletes, de egyszerű lépésekben elkészíthető raguk. A pirított húsokat, zöldséges, fűszeres vagy boros lében puhára főzve számtalan rendkívül... bővebben...
recepttár