Pirított fokhagymás gomba

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Pirított fokhagymás gomba
Eszközök: citromnyomó, kés, serpenyő
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
50 dkg csiperkegomba
4 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyem
5 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
kevés citromlé
A tálaláshoz:
igény szerint friss, ropogós kenyér

Elkészítés:

1. A gombát megtörölgetjük, majd a tönköt közvetlenül a kalap alatt levágjuk. A nagyobb gombafejeket elfelezzük vagy negyedeljük. Nagy, vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a fokhagymát, és 1/2-1 percig pirítjuk, amíg enyhén barnulni nem kezd. Hozzáadjuk a gombafejeket, és nagy lángon, folyamatosan kevergetve addig pirítjuk, amíg minden olajat magukba szívnak a serpenyőből.

2. Csökkentjük a lángot, és takarékon tartjuk mindaddig, amíg a gomba levet enged. Akkor újra felcsavarjuk a lángot, és tovább kevergetve még 4-5 percig pirítjuk, amíg a szaft nagyobb része elpárolog. Ráfacsarunk egy kis citromlét, sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük a felaprított petrezselymet, és még 1 percig a tűzön hagyjuk.

3. A pirított gombát előmelegített tálra halmozzuk, és forrón vagy melegen tálaljuk. Ropogós héjú, friss kenyérrel kínáljuk, amivel a fokhagymás szaftot is kimártogathatjuk.

Pirított fokhagymás gomba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 13558 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Pirított fokhagymás gomba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
van itthon