Serrano sonkában sült spárga

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Serrano sonkában sült spárga
Eszközök: kés, sütő, sütőtál, tűzhely
Adag: 12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 szál zöldspárga
6 szelet serrano sonka
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
igény szerint fokhagymás majonéz

Elkészítés:

1. Az olívaolaj felét beleöntjük egy akkora sütőtálba, amiben a spárgák majd egymás mellé fektetve is elférnek, és az edényt mozgatva szétterítjük, hogy egyenletesen vonja be az alját. A sonkaszeleteket hosszában kettévágjuk.

2. A spárgát, ha szükséges, meghámozzuk, és levágjuk a fás végét. A szálakat egyenként belecsavarjuk egy-egy sonkacsíkba úgy, hogy a spárga feje kilógjon. A begöngyölt spárgasípokat egymás mellé fektetjük a sütőtálon, és beecseteljük a maradék olívaolajjal. Megszórjuk borssal és esetleg tengeri sóval (ha a sonka nem nagyon sós).

3. A spárgát 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, a szálak vastagságától függően: át kell sülnie, ugyanakkor maradjon ropogós. Fontos, hogy ne hagyjuk túl sokáig a sütőben, mert ha túlságosan megpuhul, nem tudjuk kézzel enni.

4. A sült spárgát forrón tálaljuk, mártogatónak egy tálka fokhagymás majonézt kínálunk hozzá.

Fokhagymás majonéz

Fokhagymás majonéz
3-4 gerezd fokhagyma
2 nagyobb tojás
1 teáskanál citromlé
ízlés szerint
ízlés szerint tengeri só
ízlés szerint bors

1. A fokhagymát a tengeri sóval mozsárban pasztává törjük, majd turmixgépbe tesszük a tojássárgákkal meg a citromlével, és jól összekeverjük.

2. Lassúbb fokozaton keverjük, és közben vékony sugárban hozzáadjuk az olívaolajat, majd addig keverjük, amíg sima, egyenletes, sűrű mártást kapunk.

3. Megkóstoljuk, és sóval, borssal ízesítjük, ha szükséges. Lefedjük, és hűtőben tároljuk. 3 napon belül használjuk fel.

Serrano sonkában sült spárga
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1957 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Serrano sonkában sült spárga
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
google+