Újburgonya aiolival

Újburgonya aiolimártással

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Újburgonya aiolival
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg apró újburgonya
ízlés szerint
A tálaláshoz:
ízlés szerint apróra vágott petrezselyem
Az aiolimártáshoz:
1 nagyobb tojás
5 evőkanál kukoricaolaj
2 gerezd hámozott fokhagyma
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
vagy
1 evőkanál citromlé
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Az aiolimártáshoz a tojássárgáját turmixgépben összekeverjük az ecettel, a fokhagymával, egy kevés sóval és borssal. Tovább járatva a gépet, hozzákeverjük az olívaolajat, majd a kukoricaolajat - előbb cseppenként, majd ahogy sűrűsödik, vékony sugárban adjuk hozzá, míg végül a mártás sűrű és teljesen sima lesz. Ha habverővel dolgozunk, egy kanál vizet is adjunk hozzá.

2. A burgonyát félbe- vagy negyedekbe vágjuk, hogy falatnyi darabokat kapjunk, ha nagyon apró szemű, akkor egészben is hagyhatjuk. Nagy fazék hideg, sós vízbe téve felforraljuk, majd 7 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, jól lecsepegtetjük, és átöntjük egy nagy tálba.

3. A még meleg burgonyára ráöntjük a mártást, jól összerázzuk vele, és 20 percig hagyjuk állni.

4. Az aiolimártásba forgatott burgonyát előmelegített tálra helyezzük, megszórjuk friss petrezselyemmel, meghintjük sóval, és melegen tálaljuk.

Újburgonya aiolival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1425 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Újburgonya aiolival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
szótár