Sajtos puffancs tüzes paradicsomsalsával

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sajtos puffancs tüzes paradicsomsalsával
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg reszelt parmezán sajt
vagy
6 dkg reszelt manchego sajt
vagy
6 dkg reszelt gouda sajt
vagy
6 dkg reszelt cheddar sajt
vagy
6 dkg reszelt gruyere sajt
2 db felvert tojás
½ teáskanál pirospaprika
másfél dl víz
½ dl olívaolaj
7 dkg finomliszt
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint kukoricaolaj
Tüzes paradicsomsalsa:
1 csipet kristálycukor
¼ teáskanál szárított chilipehely
2 evőkanál olívaolaj
1 kis fej finomra vágott vöröshagyma
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 gerezd zúzott fokhagyma
40 dkg konzerv, darabolt paradicsom
ízlés szerint
ízlés szerint bors
pár csepp Tabasco-szósz
igény szerint száraz fehérbor

Elkészítés:

1. A salsához az olívaolajat felforrósítjuk, beletesszük a vöröshagymát, üvegesre pároljuk, de nem pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és még fél percig kevergetjük. Felöntjük egy kevés borral, felforraljuk, majd beletesszük a salsa többi hozzávalóját, és fedő nélkül, lassú tűzön sűrű mártássá főzzük. Tálalásig félretesszük.

2. Közben elkészítjük a sajtos puffancsokat. A lisztet tányérra szitáljuk. A vizet az olívaolajjal lábosba öntjük, és lassan forráspontig hevítjük. Amint felforr, levesszük a tűzről, és folyamatos keverés mellett beleborítjuk a lisztet. Addig keverjük, amíg teljesen sima masszát kapunk, ami elválik az edény falától.

3. Hűlni hagyjuk 1-2 percig, majd több adagban hozzáöntjük a tojást, és mindig alaposan elvegyítjük a masszában. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, meghintjük a pirospaprikával, majd sóval, borssal ízesítjük, és alaposan kikeverjük.

4. A sütéshez bő kukoricaolajat 180-190 °C-ra hevítünk. A kész tésztamasszából teáskanálnyi darabokat szaggatunk a forró olajba. Adagonként 2-3 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük, közben egyszer megfordítjuk. Akkor jó, ha megdagad, és feljön az olaj tetejére. Leitatjuk róla a felesleges olajat, és a tüzes paradicsomsalsával tűzforrón tálaljuk.

Sört kínáljunk mellé.
Sajtos puffancs tüzes paradicsomsalsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1843 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Sajtos puffancs tüzes paradicsomsalsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
vegetáriánus ételek