Roston sült szardínia

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Roston sült szardínia
Eszközök: grillező, kés, serpenyő
Eljárások: filézés, grillezés
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db filézett szardínia
1 evőkanál fokhagymás olívaolaj
ízlés szerint durva szemcséjű tengeri só
ízlés szerint bors
ízlés szerint cikkekre vágott citrom

Elkészítés:

1. A grillsütőt a legmagasabb fokozaton előmelegítjük, a grillserpenyő bordáit bekenjük a fokhagymás olajjal. A szardíniák fejét levágjuk, megkenegetjük az olajjal, és egy rétegben a serpenyőbe helyezzük őket. Megszórjuk sóval és borssal.

2. Grillezzük 3 percig, amíg a szardínia bőre ropogósra sül. Fogóval megforgatjuk a halakat, újra megkenjük az olajjal, és megszórjuk sóval, borssal. További 2-3 percig sütjük, míg a halhús omlós lesz, a bőre pedig ropogós. Azonnal tálaljuk, citromot kínálunk hozzá.

Szabadtűzön, roston is elkészíthetjük ezt a fogást, így még különlegesebb ízhatást érhetünk el.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Roston sült szardínia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2989 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Roston sült szardínia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
most van szezonja