Angol citromkrém

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Angol citromkrém
Adag: 7 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál citromhéj
2 dl citromlé
59 és fél dkg kristálycukor
21 evőkanál vaj
10 és fél db tojás

Elkészítés:

Tegyük a vajat egy mély üvegtálba. 100%-os erősségen főzzük 10 másodpercig a mikrohullámú sütőben, amíg a vaj megpuhul, de nem olvad meg.

Keverjük hozzá a cukrot, a citromhéjat és a citromlét. Adjuk hozzá a felvert tojásokat, majd alaposan keverjük össze. Zsírpapírral fedjük le az edényt, és 100%-os erősségen főzzük 3 percig, percenként megkeverve.

Ezután öntsük a masszát kifőzött edénybe, takarjuk le és hagyjuk kihűlni. A krém állás közben besűrűsödik. Ugyanúgy kínáljuk mint a lekvárokat. Különösen finom tortakrémként.

A citromkrém 1 hétig eláll a hűtőszekrényben, de ha huzamosabb ideig akarjuk tárolni, akkor az edény tetejénél 2,5 cm üres teret hagyva fagyasszuk le. Így 3 hónapig felhasználhatjuk.
Angol citromkrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3745 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Befőzés amerikai módra mikrohullámmal ,
Befőzés amerikai módra mikrohullámmal
(Mikroszerviz, 1991)

bővebben...
Angol citromkrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Befőzés amerikai módra mikrohullámmal ,
Befőzés amerikai módra mikrohullámmal
(Mikroszerviz, 1991)

bővebben...
facebook