Mézes borjúkockák kosárkában

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mézes borjúkockák kosárkában
Adag: 6-8 főre (24 )
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 kiskanál méz
65 dkg kockára vágott borjúcomb
24 kis darab tésztakosár
vagy
24 kis darab papadam
¼ kiskanál őrölt kardamom
1 és ¼ dl joghurt
4 db kimagozott, apróra vágott aszalt szilva
3 db kimagozott, szeletelt datolya
3 és ¼ dl csirke erőleves
1 kiskanál tört koriandermag
2 kiskanál őrölt kömény
1 rúd fahéj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 db apróra vágott hagyma
2 evőkanál olívaolaj
A díszítéshez:
levél friss koriander

Elkészítés:

1. 1 evőkanál olívaolajat felhevítünk, és adagonként barnára pirítjuk a borjúhúst. Tálba tesszük a levével együtt.

2. A maradék olajat ugyanabban az edényben felhevítjük, beletesszük a hagymát és a fokhagymát, és közepes lángon 5 perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a fűszereket, és még egy percig pirítjuk. Visszatesszük a borjúhúst a serpenyőbe, ráöntjük az erőlevest, és felforraljuk. Kisebbre vesszük a lángot, lefedjük, és 30 percig főzzük.

3. Levesszük a fedőt, további 30 percig főzzük, amíg a keverék besűrűsödik, és a borjú megpuhul. Közben elkészítjük a kosárkákat.

4. A húshoz keverjük a datolyát, az aszalt szilvát és a mézet. A húskockákat a kosárkákba tesszük, a tetejére a kiskanál sűrű joghurtot, és megszórjuk korianderlevéllel. Azonnal tálaljuk.

Előre egy nappal elkészíthetjük a borjúhúst, a hűtőbe tesszük, és tálalás előtt felmelegítjük. A kosárkákat is elkészíthetjük az előző nap, és légmentesen záródó dobozban tartjuk.

Csirkeerőleves

Csirkeerőleves
15 dkg főtt, csíkokra vágott csirkehús
ízlés szerint bors
ízlés szerint

1. Egy nagyobb lábosban lassan felhevítjük a levest, beleöntjük a sherryt is.

2. Hozzáadjuk a tojásfehérjét és a tört tojáshéjat (1. kép), felforraljuk, közben erőteljesen felverjük.

3. Levesszük a lángról és 10 percig hűtjük. Ezt a műveletet háromszor megismételjük, ezáltal a tojásfehérje (2. kép) áttetszővé tisztítja a levest. Végül ismét hűtjük 5 percig.

4. Egy tálra tiszta ruhával bélelt szűrőt helyezünk és átöntjük rajta a levest (3. kép).

5. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, majd kis lángon felmelegítjük a levest. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a felcsíkozott húst. Előmelegített tálba vagy tányérokba kanalazzuk át.

6. Az erőlevest rendszerint frissen kifőzött levestésztával, távol-keleti metéltfélével, rizzsel vagy előfőzött zöldségekkel szokták felszolgálni. Kínálhatunk hozzá csíkokra vágott omlettet vagy palacsintát is.

Mézes borjúkockák kosárkában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1849 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Mézes borjúkockák kosárkában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
szótár