Rizottó sült zöldséggel

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rizottó sült zöldséggel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg sült, darabolt vegyes zöldség
30 dkg rizottórizs
2 evőkanál friss, finomra vágott zöldfűszer
1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
3 evőkanál vaj
1 evőkanál olívaolaj
vagy
8 dkg frissen reszelt grana padano sajt
vagy
8 dkg frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
2 evőkanál apróra vágott, friss zöldfűszer

Elkészítés:

1. Vastag aljú, mély serpenyőben felforrósítjuk az olajat 2 evőkanál vajjal. A vöröshagymát takaréklángon, gyakran kevergetve 5 perc alatt üvegesre pirítjuk benne, de vigyázzunk, hogy ne barnuljon meg.

2. A lángot takarékra állítjuk, a serpenyőbe szórjuk a rizst, és 2-3 percig állandóan keverjük, amíg a szemek áttetszővé válnak.

3. Merőkanalanként hozzáadjuk a forró csirkealaplét vagy zöldségalaplét. Közepes lángon állandóan kevergetjük, és csak akkor adunk hozzá újabb adag alaplét, ha a rizs már felszívta a folyadékot: Körülbelül 15 perc után a rizshez keverjük a sült zöldségeket - de néhány darabot félreteszünk díszítéshez. A rizottót további 5 percig főzzük - körülbelül 20 percig tart, amíg a rizs az összes lét magába szívja, és krémes lesz. Sóval, borssal ízesítjük.

4. A rizottót levesszük a tűzről, belekeverjük a maradék vajat meg a parmezánt, amíg a sajt megolvad. Előmelegített tányérokra szedjük, a rizshalom körül vagy a tetején elrendezzük a sült zöldségeket, meghintjük a friss zöldfűszerrel, és azonnal tálaljuk.

Vegyesen grillezzünk kaliforniai paprikát, padlizsánt, cukkinit.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Rizottó sült zöldséggel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1619 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Rizottó sült zöldséggel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
hírlevél