Spagetti kagylóval

Spaghetti alle Vongole

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Spagetti kagylóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg fekete kagyló
40 dkg spagetti
1 dl olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
2 és fél dl fehérbor
3 dkg vaj
2 evőkanál citromlé
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

Folyó vízben alaposan mossuk meg a kagylókat, kefével dörzsöljük át őket. Az eleve nyitottakat dobjuk ki. Tegyük a zárt kagylókat egy nagy fazékba, és forraljuk fel a fehérborral együtt. A kagylók akkor főttek meg, ha a héjuk kinyílt. Ez általában 5 perc alatt következik be. Az összes ki nem nyílt kagylót dobjuk ki. Vegyük ki a maradékot, és hagyjuk kihűlni.

Szűrjük a főzőlevet finom szitán egy tálba. Vágjuk finomra a petrezselymet, a fokhagymát és a vöröshagymát. Ezután hevítsünk fel 60 ml olajat egy lábasban, és állandóan kevergetve pirítsuk meg a zöldségeket és a fűszereket. Öntsük rá a kagyló leszűrt főzővizét, és tegyük takarékra a lángot.

Forraljunk fel 4 liter sós vizet, és főzzük meg benne a tésztát. Melegítsük fel újra a kagylókat a mártásban, de ne főzzük tovább. Adjuk hozzá a vajat, és ízesítsük citromlével, sóval és borssal.

Ezek után vágjuk finomra a megmaradt petrezselymet, és törjük össze mozsárban a szemes borost. Szűrjük le a spagettit, és keverjük össze 2 evőkanál olívaolajjal és a kagylószósszal, majd szórjuk meg petrezselyemmel és törött borssal, és tálaljuk.

Már a 12. században felbukkant a spagetti előfutára. Egy bizonyos tria (kis csíkok) elnevezésű tésztafélét készítettek abban az időben Szicíliában. Kötőtűk köré tekerve formázták.
Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
A spagettinek ez a változata a campaniai konyhára jellemző.
Spagetti kagylóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 8166 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztalexikon ,
Tésztalexikon
(M-Érték Kiadó , 2007)

Tudja-e, hogy a tészta a boldogság forrása? Megtudjuk, milyen fontos szerepe van a tésztának a konyhaművészetben. Hitek és tévhitek a tészta fogyasztásával kapcsolatban. Készítsük el saját házi tésztánkat a könyv útmutatása... bővebben...
Spagetti kagylóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztalexikon ,
Tésztalexikon
(M-Érték Kiadó , 2007)

Tudja-e, hogy a tészta a boldogság forrása? Megtudjuk, milyen fontos szerepe van a tésztának a konyhaművészetben. Hitek és tévhitek a tészta fogyasztásával kapcsolatban. Készítsük el saját házi tésztánkat a könyv útmutatása... bővebben...
lexikon