Csípős chilis tészta

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csípős chilis tészta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db friss piros chilipaprika
35 dkg rövid csőtészta
vagy
35 dkg rövid rigatoni
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 evőkanál paradicsompesto
4 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
másfél dl száraz fehérbor
45 dkg kockára vágott paradicsom
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint pecorino romano sajt
vagy
igény szerint romano sajt

Elkészítés:

1. A paradicsommártáshoz az olívaolajat nagy serpenyőben felforrósítjuk, amíg szinte füstöl. Hozzáadjuk a paradicsomot, és 2-3 percig erős lángon sütjük. Csökkentjük a lángot, és 20 percig gyöngyözve főzzük, amíg a paradicsom nagyon puhára fő. Sóval, borssal ízesítjük, mixerben vagy botmixerrel pürésítjük, és átöntjük egy tiszta serpenyőbe.

2. A mártáshoz adjuk a bort, a paradicsom-pestót, az egész chilipaprikákat meg a fokhagymát, és felforraljuk. A tüzet csökkentjük, és gyöngyözve főzzük.

3. Közben nagy fazékban sós vizet forralunk, és a rövid csőtésztát 8-10 percig főzzük, amíg éppen csak megpuhul (al dente).

4. A chilipaprikákat kivesszük a mártásból, majd a mártást sóval, borssal ízesítjük. Ha erősen szeretjük, a chilipaprikát összeaprítjuk, visszadobjuk, és még egyszer fűszerezzük. Belekeverjük a petrezselyem felét.

5. A tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük, és előmelegített tálalóedénybe tesszük. A mártást a tésztára halmozzuk, és beleforgatjuk. Megszórjuk a maradék petrezselyemmel meg a sajttal, és azonnal tálaljuk.

Paradicsompesto

Paradicsompesto
5 dkg pirított mandulaforgács vagy
5 dkg pirított fenyőmag
2 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikomlevél
1 db kimagozott, darabolt paradicsom
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

1. A szárított paradicsomot 5 percre meleg vízbe áztatjuk, leszűrjük, lecsepegtetjük.

2. A fenyőmagot, vagy a mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk. Vigyázzunk, mert gyorsan megég, ezért a serpenyőt gyakran rázzuk meg pirítás közben.

3. A nyers paradicsomot kimagozzuk, csak a paradicsom tömör húsát használjuk fel.

4. Az összes szilárd hozzávalót turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a fűszereket és fokozatosan az olívaolajat. Ízlés szerint durvábbra vagy finomabbra, homogénebbre turmixoljuk.

Bármilyen tésztához adhatjuk, de roston sült húsokkal tálalva is nagyon finom. Hűtőszekrényben jól eltartható. Tegyük jól záródó üvegbe és a tetejére öntsünk egy kevés olívaolajat, hogy a levegőtől elzárjuk.

Csípős chilis tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4416 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Csípős chilis tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
bevásárlólista