Fettuccine római módra

Fettuccine alla romana

| Fettuccine római módra receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 55 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fettuccine római módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg csirkemáj
2 evőkanál paradicsomszósz
40 dkg fettuccine
2 szál újhagyma
2 db paradicsom
5 dkg sonka
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 és fél dl fehérbor
2 evőkanál vaj

Elkészítés:

Áztassuk vízbe a gombát, majd kockázzuk fel a szalonnát, vágjuk finomra a sárgarépát és a vöröshagymát. Húzzuk le a paradicsom héját, és vágjuk kis kockákra. Mossuk meg az újhagymát, majd szeleteljük vékonyan, azután vágjuk csíkokra a sonkát.

Az alapmártás elkészítéséhez tegyük a szalonnát az olívaolajjal együtt egy nagy serpenyőbe. A zsiradékban pirítsuk meg a csirkeaprólékot. Adjuk hozzá a hagymát és a sárgarépát, és egy kis ideig pirítsuk tovább. Tegyük bele a zúzott fokhagymát, és ízesítsük sóval, borssal. Tegyük bele a szegfűszeget és a babérlevelet, majd öntsük rá a fehérbort. Főzzük lassú tűzön kb. 30 percig.

A mártást egy sűrű lyukú szitán passzírozzuk egy tálba, és szűrjük bele a paradicsompürét, majd tegyük félre.

Ezután olvasszunk meg 1 evőkanál vajat egy serpenyőben, és közepes tűzön pirítsuk meg az újhagymát és a sonkát. Szűrjük le a gombát, finoman vágjuk össze, majd tegyük a serpenyőbe. Öntsük rá a mártást, és főzzük kb. 10 percig. Tegyük bele a kockákra vágott paradicsomot, és ízesítsük sóval, borssal.

Ezalatt főzzük meg a tésztát 3 liter forrásban lévő sós vízben.

Ezt követően vágjuk kis darabokra a csirkemájat. Egy másik serpenyőben olvasszunk fel 1 evőkanál vajat, és állandó keverés mellett süssük benne 3 percig a májat. Sózzuk, borsozzuk, és keverjük a sonkás-paradicsomos keverékhez.

Szűrjük le a fettuccinét, és adagoljuk előmelegített tányérokra. Öntsük rá a mártást a tésztára, és szórjunk rá frissen reszelt parmezánt.

Fettuccine római módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1198 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztalexikon ,
Tésztalexikon
(M-Érték Kiadó , 2007)

Tudja-e, hogy a tészta a boldogság forrása? Megtudjuk, milyen fontos szerepe van a tésztának a konyhaművészetben. Hitek és tévhitek a tészta fogyasztásával kapcsolatban. Készítsük el saját házi tésztánkat a könyv útmutatása... bővebben...
Fettuccine római módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztalexikon ,
Tésztalexikon
(M-Érték Kiadó , 2007)

Tudja-e, hogy a tészta a boldogság forrása? Megtudjuk, milyen fontos szerepe van a tésztának a konyhaművészetben. Hitek és tévhitek a tészta fogyasztásával kapcsolatban. Készítsük el saját házi tésztánkat a könyv útmutatása... bővebben...
pinterest