Tex-mex sajtos ropogós

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tex-mex sajtos ropogós
Adag: 2 tepsi (80 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kiskanál őrölt chilipaprika
20 dkg reszelt cheddar sajt
20 dkg vaj
20 dkg finomliszt
½ kiskanál őrölt pirospaprika
1 kiskanál fokhagymás só
1 db kissé felvert tojás

Elkészítés:

1. A sütőt 210 fokra (gáz: 7) előmelegítjük. Vékonyan kikenünk olvasztott vajjal két tepsit.

2. A lisztet, chiliport, fokhagymasót és a paprikát egy tálba tesszük. Belemorzsoljuk a vajat, és kézzel elkeverjük, hogy zsemlemorzsa-tapintású legyen. Beletesszük a tojást és a sajtot, és addig keverjük, amíg összeáll a tészta. Lisztes deszkára borítjuk, labdává gyúrjuk, letakarjuk műanyag fóliával és 20 percre a hűtőbe tesszük.

3. Lisztes deszkán 33 mm vastagságúra kinyújtjuk. 6 cm-es csillag alakú formával kivágjuk. A tepsire tesszük, helyet hagyva a növekedésnek. 12 percig sütjük, amíg ropogós és aranyszínű lesz. A tepsin hagyjuk 2 percig, majd mindegyiket rácsra tesszük, hogy kihűljön.

Tex-mex sajtos ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1775 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Tex-mex sajtos ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
szótár