Tex-mex sajtos ropogós



Elkészítés:
1. A sütőt 210 fokra (gáz: 7) előmelegítjük. Vékonyan kikenünk olvasztott vajjal két tepsit.
2. A lisztet, chiliport, fokhagymasót és a paprikát egy tálba tesszük. Belemorzsoljuk a vajat, és kézzel elkeverjük, hogy zsemlemorzsa-tapintású legyen. Beletesszük a tojást és a sajtot, és addig keverjük, amíg összeáll a tészta. Lisztes deszkára borítjuk, labdává gyúrjuk, letakarjuk műanyag fóliával és 20 percre a hűtőbe tesszük.
3. Lisztes deszkán 33 mm vastagságúra kinyújtjuk. 6 cm-es csillag alakú formával kivágjuk. A tepsire tesszük, helyet hagyva a növekedésnek. 12 percig sütjük, amíg ropogós és aranyszínű lesz. A tepsin hagyjuk 2 percig, majd mindegyiket rácsra tesszük, hogy kihűljön.