Bagett tojással, kapros pestóval és prosciuttóval

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bagett tojással, kapros pestóval és prosciuttóval
Adag: 8-10 főre (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 db tojás
8 szelet prosciutto
1 db bagett
¾ dl olívaolaj
1 evőkanál tejföl
½ csokor kapor
2 kiskanál vaj
¾ dl tej
2 gerezd zúzott fokhagyma
6 dkg reszelt parmezán sajt
7 és fél dkg pirított fenyőmag

Elkészítés:

1. A sütőt 200 fokra (gáz: 6) előmelegítjük. A prosciuttót sütőpapírral kibélelt tepsi aljára terítjük. 5 percig sütjük, amíg ropogós lesz. Félretesszük.

2. Robotgéppel összedolgozzuk a kaprot, a fenyőmagot, a parmezánt és a fokhagymát. Miközben keverjük, vékony sugárban hozzáadjuk az olajat. Ízesítjük.

3. A kenyeret tepsire tesszük, mindkét oldalán aranyszínűre grillezzük. Megkenjük a kapros pestóval.

4. A vajat kis lángon egy teflonserpenyőben felhevítjük. Beletesszük a kissé felvert tojással összekevert tejet. Amikor a tojás kezd összeállni, fakanállal szedjük fel az edény aljáról. 10 percig sütjük, amíg megszilárdul, de nem lesz kemény. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a tejfölt. Sóval, borssal ízesítjük.

5. A tojást a pirítósra tesszük, a tetejére pedig a prosciuttót. Azonnal tálaljuk.

Kb. 30 db-ot készíthetünk belőle.

Előre 3 nappal elkészíthetjük a pestót, hűtőben tároljuk. Mielőtt a kenyérre kenjük, hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni.
Bagett tojással, kapros pestóval és prosciuttóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1598 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Bagett tojással, kapros pestóval és prosciuttóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
bevásárlólista