Pasztinák- és csirkehúspogácsa ropogós póréhagymával

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pasztinák- és csirkehúspogácsa ropogós póréhagymával
Adag: 6-8 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg spenót
1 nagyobb apróra vágott pasztinák
1 és ¼ dl tejföl
dl olívaolaj
2 evőkanál kukoricaliszt
2 kiskanál friss, apróra vágott kakukkfű
1 evőkanál citromlé
5 dkg zsemlemorzsa
4 db vékonyra szeletelt újhagyma

Elkészítés:

1 Nagy fazék forró vízben 10 percig főzzük a pasztinákot, amíg megpuhul. Leszűrjük, és puhára törjük. Félretesszük, hagyjuk kihűlni.

2. Leöblítjük a spenótot, és forró vízbe tesszük. 1 percig forraljuk, leszűrjük, hideg vízben leöblítjük, leszűrjük ismét. Kézzel alaposan kinyomjuk belőle a vizet.

3. Egy tálban összekeverjük a pasztinákot, a spenótot, a csirkét, az újhagymát, a tojássárgáját, a zsemlemorzsát, a citromlét, a kakukkfüvet és sót, borsot. 24 kis pogácsát formálunk, kukoricalisztbe forgatjuk.

4. Levágjuk a póréhagyma zöld részét. 6 cm-es darabokra vágjuk, majd hosszában vékony csíkokra. Olajat hevítünk egy nagy serpenyőben, és közepes lángon aranybarnára pirítjuk a hagymát, papírtörlőn lecsepegtetjük. A húsos pogácsákat adagonként mindkét oldalon 3-4 percig sütjük, amíg átmelegszik és aranyszínű lesz. Papírtörlőn lecsepegtetjük.

5. Közben összekeverjük a tejfölt és a márványsajtot egy kis tálban, sózzuk, borsozzuk. Mindegyik kis pogácsa tetejére 1 kiskanál sajtos mártást teszünk, rá pedig a ropogós póréhagymát. Azonnal tálaljuk.

Előre egy nappal elkészíthetjük a lepényeket, és letakarva a hűtőben tároljuk a sütésig vagy fagyasztva 2 hónapig. A póréhagymát közvetlenül a tálalás előtt pirítsuk meg.
Pasztinák- és csirkehúspogácsa ropogós póréhagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1446 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Pasztinák- és csirkehúspogácsa ropogós póréhagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
van itthon