Mole verde

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mole verde
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db kockára vágott tomatillo
25 dkg pirított, tisztított tökmag
½ teáskanál levélkékre szedett, friss majoránna
4 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
½ fej apróra vágott vöröshagyma
3 gerezd apróra vágott fokhagyma
½ teáskanál levélkékre szedett, friss kakukkfű
½ db kimagozott, kockára vágott zöld chilipaprika
3 evőkanál vaj
vagy
3 evőkanál olaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
Díszítéshez:
ízlés szerint friss, karikára vágott zöld chilipaprika

Elkészítés:

1. A pirított tökmagot robotgépben megdaráljuk. Felöntjük a leves felével, beletesszük a szegfűszeget, a tomatillát, a vöröshagymát, a chilit, a fokhagymát, a kakukkfüvet meg a majorannát, és pürésítjük.

2. Vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk a vajat vagy a semleges ízű olajat, beletesszük a tökmagos pürét és a babérleveleket. Közepes vagy nagy lángon 5 perc alatt kissé besűrítjük.

3. A serpenyőt levesszük a tűzről, hozzáadjuk a maradék levest és az apróra vágott korianderzöldet. Visszatesszük a tűzre, és újra beforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről.

4. Kidobjuk a babérleveleket, a mártást visszaöntjük a robotgépbe, és teljesen sima pürévé keverjük. Sóval, borssal ízesítjük.

5. Tálalótálba szedjük, chilikarikákkal díszítjük, és tálaljuk.

Tomatillo helyett használhatunk 2,25 dl nem csípős tomatillosalsa is.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Mole verde
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1601 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Mole verde
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
facebook