Fokhagymás-citromos csirkemell

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fokhagymás-citromos csirkemell
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 db citrom leve és héja
4 nagy lebőrözött csirkemellfilé
5 evőkanál spanyol olívaolaj
4 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
1 db reszelt, héja citrom
1 fej finomra vágott vöröshagyma
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
ízlés szerint petrezselyemzöld
A tálaláshoz:
igény szerint friss, ropogós kenyér
ízlés szerint cikkekre vágott citrom

Elkészítés:

1. A csirkemelleket éles késsel keresztben nagyon vékony szeletekre vágjuk. Nagy, vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, beletesszük a vöröshagymát, és 5 percig pároljuk, amíg megüvegesedik, de még nem kezd barnulni. Hozzáadjuk a fokhagymát, és fél percig együtt pirítjuk.

2. A felszeletelt csirkemellet a serpenyőbe tesszük, és időnként átforgatva 5-10 percig sütjük, amíg minden darab enyhén megpirul, és a hús megpuhul.

3. Hozzáadjuk az egyik citrom reszelt héját, a két citrom levét, és gyöngyözve pároljuk, miközben fakanállal felkapargatjuk a serpenyő aljára ragadt zamatos darabkákat, és elkeverjük a szafttal. Levesszük a tűzhelyről, belekeverjük a petrezselymet, és sóval, borssal ízesítjük.

4. Előmelegített tálra halmozzuk. A másik citrom csíkokra vágott héjával meghintjük, a petrezselyemlevelekkel díszítjük. Citromgerezdeket adunk mellé, amiből citromlét facsarhatunk a húsra. Friss, ropogós kenyérdarabokkal kínáljuk, amivel kimártogathatjuk a szaftot.

Aromatikus, száraz, vegetális ízzel rendelkező, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Fokhagymás-citromos csirkemell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 9357 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Fokhagymás-citromos csirkemell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
szótár