Bandilleras

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bandilleras
Adag: 8-10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ db kimagozott sárgadinnye
12 dkg kockára vágott füstölt sajt
1 db avokádó
8 szem töltött zöld olívabogyó
5 szelet serrano sonka
8 szem kimagozott fekete olajbogyó
3 evőkanál citromlé
1 evőkanál édes paprika
4 gerezd finomra vágott fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 db friss, finomra vágott piros chilipaprika
9 dkg kockára vágott cheddar sajt
vagy
9 dkg kockára vágott manchego sajt
Picada öntethez:
6 evőkanál apróra vágott csemegeuborka
másfél dl olívaolaj
6 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyem
4 gerezd finomra vágott fokhagyma

Elkészítés:

1. Egy tálban összekeverjük az ecetet, a fokhagymát, a chilipaprikát és az olívaolajat. Beletesszük a 2,5 centis kockákra vágott csirkehúst, és alaposan beleforgatjuk. Lefedjük, és a hűtőben legalább 120 percen át, de inkább egész éjjel hagyjuk pácolódni.

2. Vastag aljú serpenyőt felforrósítunk. Beleborítjuk a csirkehúst a páclével, és gyakran megkeverve, lassú tűzön 10-15 perc alatt jól átsütjük. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd fogvájóra vagy koktélnyársakra tűzzük a húskockákat.

3. Az avokádó húsát falatnyi kockákra szeljük. Azonnal citromlébe forgatjuk, majd fogvájókra tűzzük egy-egy kocka füstölt sajt társaságában. A fekete olajbogyót, a paradicsomot, a manchego sajtot és a töltött olajbogyókat is fogvájókra tűzzük.

4. Dinnyevájóval vagy teáskanállal 20 kis golyót kanyarítunk ki a sárgadinnyéből. A sonkát 20 keskeny csíkra vágjuk, a dinnyegolyókat körbetekerjük egy-egy sonkacsíkkal, majd kettesével fogvájóra tűzzük őket.

5. Az öntet hozzávalóit mély tálba téve alaposan elkeverjük, hogy sima, meglehetősen sűrű krémet kapjunk.

6. Nagy tálon elrendezzük a bandillerákat, és kis tálkákban picadát kínálunk hozzá.

Bandilleras
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1778 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Bandilleras
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
tippek, fortélyok