Barackos csirke

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Barackos csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 kisebb kicsontozott, lebőrözött csirkemell
45 dkg szűrt, félbevágott sárgabarackbefőtt
1 ¾ dl sárgabaracklé
1 evőkanál francia mustár
1 fej közepes méretű, cikkekre vágott vöröshagyma
1 evőkanál olaj
3 dkg liszt
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A húsdarabokat a fűszeres (sóval-borssal összekevert) lisztbe forgatjuk. Az olajat teflonserpenyőben megforrósítjuk, és a melleket erős lángon pirosra sütjük rajta, majd papírtörülközőn leitatjuk.

2. A hagymát a visszamaradt olajban megfonnyasztjuk. A csirkét a hagymával tűzálló tálba terítjük.

3. A mustárt a baracklével és a befőtt leszűrt levével összekeverve a csirkére öntjük. Jól záródó fedővel vagy alufóliával szorosan letakarjuk, és 30 percig sütjük.

4. Végül a barackokat is belerakjuk, és fedő nélkül még 10 percig sütjük, hogy a hús teljesen megpuhuljon. Főtt metélt tésztával és párolt zöldséggel kínáljuk.

Félédes fehérbor illik hozzá.
Barackos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2650 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Népszerű raguk és egytálételek Népszerű raguk és egytálételek
(Kulturtrade Kiadó)

A világ sokszínű konyhaművészetében fontos szerepet játszanak a tápláló és ízletes, de egyszerű lépésekben elkészíthető raguk. A pirított húsokat, zöldséges, fűszeres vagy boros lében puhára főzve számtalan rendkívül... bővebben...
Barackos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Népszerű raguk és egytálételek Népszerű raguk és egytálételek
(Kulturtrade Kiadó)

A világ sokszínű konyhaművészetében fontos szerepet játszanak a tápláló és ízletes, de egyszerű lépésekben elkészíthető raguk. A pirított húsokat, zöldséges, fűszeres vagy boros lében puhára főzve számtalan rendkívül... bővebben...
twitter