Vágott hús
Elkészítési idő:
90 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 főre
igény szerint olaj
késhegynyi bazsalikom
késhegynyi kakukkfű
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
Elkészítés:
1. A combot ujjnyi csíkokra vágjuk és forró olajban kissé megpirítjuk, majd a reszelt hagymával és a szintén csíkokra vágott sárgarépával, kevés vízzel megpároljuk.
2. Ízesítjük húsleveskockával, késhegynyi bazsalikommal, kakukkfűvel, sóval és borssal.
3. Amikor a hús majdnem puhára főtt, hozzáadjuk a laskára vágott kovászos (vagy ecetes) uborkát és azzal készre pároljuk.
4.Tálalás előtt kevés liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. Rizst kínáljunk hozzá.
Főtt tésztával, burgonyakrokettel, zsemle-, vagy burgonyagombóc körettel tálalhatjuk.