Ceviche salátaágyon

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ceviche salátaágyon
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg lebőrözött, csíkokra vágott lazacfilé
vagy
45 dkg lebőrözött, csíkokra vágott tengerisügér-filé
vagy
45 dkg lebőrözött, csíkokra vágott nyelvhal
1 kis fej finomra vágott vöröshagyma
3 db zöldcitrom leve
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
2 evőkanál kapribogyó
2 db kimagozott, apróra vágott zöld chilipaprika
vagy
1 db kimagozott, apróra vágott jalapeno chili
1 evőkanál friss, apróra vágott kapor
vagy
1 evőkanál friss, apróra vágott metélőhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint bors
kevés csíkokra vágott, friss salátalevél
Díszítéshez:
kevés friss, apróra vágott korianderzöld

Elkészítés:

1. A halat a vöröshagymával, chilivel, zöldcitromlével, olajjal és zöldfűszerekkel együtt üveg- vagy cseréptálba tesszük, és alaposan beleforgatjuk. Befedve legalább 8 órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe tesszük, időnként átforgatjuk, hogy a páclé jól átjárja a haldarabokat.

2. Tálalás előtt kivesszük a tálat a hűtőből, és sóval, borssal ízesítjük a halat.

3. A csíkokra vágott salátát tálalótálra halmozzuk. A tetején elrendezzük a halas keveréket. Kapribogyóval, amit előtte jól leöblítettünk és lecsepegtettünk és apróra vágott korianderzölddel díszítjük.

Ceviche salátaágyon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1453 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Ceviche salátaágyon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
recepttár