Ceviche salátaágyon
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
vagy
vagy
vagy
vagy
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
kevés csíkokra vágott, friss salátalevél
Díszítéshez:
kevés friss, apróra vágott korianderzöld
Elkészítés:
1. A halat a vöröshagymával, chilivel, zöldcitromlével, olajjal és zöldfűszerekkel együtt üveg- vagy cseréptálba tesszük, és alaposan beleforgatjuk. Befedve legalább 8 órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe tesszük, időnként átforgatjuk, hogy a páclé jól átjárja a haldarabokat.
2. Tálalás előtt kivesszük a tálat a hűtőből, és sóval, borssal ízesítjük a halat.
3. A csíkokra vágott salátát tálalótálra halmozzuk. A tetején elrendezzük a halas keveréket. Kapribogyóval, amit előtte jól leöblítettünk és lecsepegtettünk és apróra vágott korianderzölddel díszítjük.