Citruslében pácolt hal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Citruslében pácolt hal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg kockára vágott fehér húsú halfilé
6 db zöldcitrom leve
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ teáskanál szárított oregánó
2 db érett, kockára vágott paradicsom
3 db kimagozott, vékonyra szeletelt zöld chilipaprika
2 evőkanál apróra vágott korianderzöld
1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A falatnyi darabokra vágott halhúst üveg- vagy cseréptálba tesszük, hozzáadjuk a zöldcitromok kifacsart levét, és alaposan elkeverjük. A tálat lefedjük, és legalább 5 órára a hűtőbe állítjuk, vagy amíg a halhús átlátszóvá válik. Közben többször átforgatjuk a darabokat, hogy a citromlé tökéletesen átjárja. (Ezzel az eljárással a halhús hőkezelés nélkül „megfő”. Nem szabad azonban túl sokáig a páclében hagyni, mert az már a hal állagának rovására megy.)

2. 60 perccel a tálalás előtt hozzákeverjük a felaprított paradicsomot, chilipaprikát, oregánót, olajat és hagymát. Sóval, borssal ízesítjük, majd visszatesszük a hűtőbe.

3. Körülbelül 15 perccel a tálalás előtt kivesszük a hűtőből, hogy az olaj szobahőmérsékletűre melegedhessen. Korianderzölddel meghintve tálaljuk.

Citruslében pácolt hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1416 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Citruslében pácolt hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
cikkek