Citruslében pácolt hal



Elkészítés:
1. A falatnyi darabokra vágott halhúst üveg- vagy cseréptálba tesszük, hozzáadjuk a zöldcitromok kifacsart levét, és alaposan elkeverjük. A tálat lefedjük, és legalább 5 órára a hűtőbe állítjuk, vagy amíg a halhús átlátszóvá válik. Közben többször átforgatjuk a darabokat, hogy a citromlé tökéletesen átjárja. (Ezzel az eljárással a halhús hőkezelés nélkül „megfő”. Nem szabad azonban túl sokáig a páclében hagyni, mert az már a hal állagának rovására megy.)
2. 60 perccel a tálalás előtt hozzákeverjük a felaprított paradicsomot, chilipaprikát, oregánót, olajat és hagymát. Sóval, borssal ízesítjük, majd visszatesszük a hűtőbe.
3. Körülbelül 15 perccel a tálalás előtt kivesszük a hűtőből, hogy az olaj szobahőmérsékletűre melegedhessen. Korianderzölddel meghintve tálaljuk.