Sós mandula

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sós mandula
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 ¾ dkg mandula
ízlés szerint durva szemcséjű tengeri só
evőkanál olívaolaj
1 teáskanál pirospaprika
vagy
1 teáskanál őrölt római kömény

Elkészítés:

1. A mandulát a hámozáshoz egy tálba tesszük és blansírozzuk, azaz forrásban lévő vizet öntünk rá, és 3-4 percig állni hagyjuk. Ezután szűrőbe téve hideg vízbe merítjük, és 1 percig benne hagyjuk. Alaposan lecsepegtetjük, majd kinyomjuk a barna héjából a mandulabelet. Papírtörlőn alaposan leszárítjuk.

2. Az olívaolajat grillserpenyőbe öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk a serpenyő alján. Beletesszük a mandulát, és addig rázogatjuk, amíg a szemeket egyenletes olajréteg vonja be.

3. A mandulát a 180 °C-ra előmelegített sütőben pirítjuk 20 percig, vagy amíg világos aranybarna színt kap. A tepsit a sütés ideje alatt többször megrázogatjuk. A megpirult manduláról a felesleges olajat papírtörlővel leitatjuk, és egy tálba szórjuk.

4. A még meleg mandulát bőségesen megszórjuk sóval és pirospaprikával vagy római köménnyel (ízlés szerint), és jól összerázzuk, hogy a só- és fűszerréteg egyenletes bevonatot képezzen a szemeken. Hidegen vagy melegen egyaránt kínálhatjuk. A mandula frissen a legfinomabb, de légmentesen lezárva 3 napig tárolhatjuk.

Sós mandula
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3748 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Sós mandula
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
könyvek