Chilis-garnélás taco

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Chilis-garnélás taco
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db tortilla
60 dkg nyers, tisztított garnélarák
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
Díszítéshez:
kevés karikára vágott újhagyma
Tacomártáshoz:
½ db citrom leve
45 dkg hámozott, durvára vágott paradicsom
1 teáskanál barna cukor
1 teáskanál őrölt koriander
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál őrölt római kömény
1 db kimagozott, apróra vágott zöld chilipaprika
1 db kimagozott, kockára vágott zöld húsú kaliforniai paprika
1 evőkanál olívaolaj
1 fej finomra vágott vöröshagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint
Tálaláshoz:
igény szerint tejföl

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A mártáshoz az olajat magas falú serpenyőben, közepes lángon felhevítjük. Beletesszük a vöröshagymát és 5 perc alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kaliforniai paprikát meg a chilit, és 5 percig együtt sütjük a hagymával. Rászórjuk a fokhagymát, a római köményt és a koriandert, valamint a cukrot. Gyakori kevergetés mellett még 2 percig pároljuk.

2. Belekeverjük a paradicsomot a citromlével, végül sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk, majd a lángot csökkentve, 10 percig csendesen forraljuk.

3. Beleforgatjuk a garnélát a petrezselyemmel együtt, majd fedő alatt, lassú tűzön, 5-8 percig pároljuk, míg a garnéla húsa rózsaszínű és puha nem lesz.

4. Ezalatt a tacotésztalapokat, ami nem más mint félbehajtott tortilla, a nyitott oldalukkal felfelé tepsire sorakoztatjuk, és az előmelegített sütőben, 2-3 perc alatt átforrósítjuk.

5. A garnélás mártást a tacotésztákba kanalazzuk, és egy kanálka tejföllel koronázzuk meg.

Chilis-garnélás taco
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2303 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Chilis-garnélás taco
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
google+