Vénuszkagylóleves, New Englandből

Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Vénuszkagylóleves, New Englandből
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg vénuszkagyló
2 dkg liszt
1 teáskanál finomra vágott petrezselyem
15 dkg kockára vágott burgonya
2 dkg vaj
10 dkg kockára vágott füstölt sonka
1 fej finomra vágott vöröshagyma
2 szál karikára vágott szárzeller
2 dl zsíros tejszín
2 szál friss kakukkfű
1 evőkanál olaj
5 dl fehérbor

Elkészítés:

1. A Vénusz-kagylót folyó vízben kétszer alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük.

2. Nagy fazékban, közepes lángon, a vajat megolvasztjuk. Belekeverjük a lisztet, és 3 percig pirítjuk. Ezután félretesszük, hagyjuk kihűlni.

3. Nagy fazékba tesszük a bort, a babérlevelet és a kakukkfüvet, felforraljuk, majd közepes lángon 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a kagylót, letakarjuk, 5-7 percig főzzük, amíg a kagylók kinyílnak. A levét leöntjük róla, és félretesszük. A csukva maradt kagylókat kidobjuk. A többit hagyjuk kihűlni, majd a húsukat kiszedjük a héjból, apróra vágjuk, félretesszük.

4. A kagyló főzőlevét finom lyukú szűrőn a kihűlt rántáshoz öntjük. Habverővel elkeverjük, és közepes lángon kb. 10 percig főzzük, közben a tetejét kétszer lemerjük. Utána félretesszük.

5. Nagy lábosban, közepes lángon, az olajat felforrósítjuk, és a sonkát 5 percig pirítjuk benne. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és fedő alatt, kis lángon még 3-4 percig pároljuk. A zellert is hozzáadjuk, lefedve további 6 percig sütjük, majd a burgonyát is beletesszük, fedő alatt még 3 percig pároljuk. A besűrített kagylólevet beleöntjük, lefedjük, és 15-20 percig főzzük. A kagylóhúst és a tejszínt hozzáadjuk, 5 perc alatt összeforraljuk. A levest a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

A vénuszkagyló leves nagyon kedvelt az Egyesült Államok keleti vidékén, ahol a vénuszkagylót a part menti vizekben fogják.
A kagylók általában nagyon piszkosak és homokosak, ezért többször is mossuk meg bő, folyó víz alatt.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Vénuszkagylóleves, New Englandből
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1682 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek Levesek
(Vince Kiadó, 2008)

Nincs is jobb egy tál finom levesnél! Hideg téli napokon a sütőtök - vagy gombakrémleves belülről melegíti az embert. De a levesek a forró évszakban is igazi élvezetet jelenthetnek: bizonyítja ezt a jól lehűtött gazpacho vagy a... bővebben...
Vénuszkagylóleves, New Englandből
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek Levesek
(Vince Kiadó, 2008)

Nincs is jobb egy tál finom levesnél! Hideg téli napokon a sütőtök - vagy gombakrémleves belülről melegíti az embert. De a levesek a forró évszakban is igazi élvezetet jelenthetnek: bizonyítja ezt a jól lehűtött gazpacho vagy a... bővebben...
ételfotó