Szárnyaskrémleves

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szárnyaskrémleves
Eszközök: fazék, géz, séfkés, szűrő, tűzhely
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg csirkeszárny
1 db lebőrözött csirkemellfilé
1 szál durvára vágott póréhagyma
1 csokor bouquet garni
1 szál durvára vágott szárzeller
1 kis fej durvára vágott vöröshagyma
1 kisebb szál durvára vágott sárgarépa
6 szem fekete bors
3 és fél dkg vaj
2 szál tárkony
2 és fél dl tejszín
2 db tojás
3 és fél dkg liszt
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors
Díszítésre:
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
néhány szál friss tárkony

Elkészítés:

1. Nagy fazékba tesszük a póréhagymát, a sárgarépát, a vöröshagymát, a zellert, a csirkeszárnyat, a tárkonyt, a fűszercsokrot, az egész borsot és a szegfűszeget. Felöntjük 1,5 liter vízzel, felforraljuk, majd kis lángon 30-50 percig főzzük, közben a tetején keletkező habot többször lemerjük.

2. A levest szűrőn vagy gézen átszűrjük, és kb. 1 litert kimérünk belőle, a többit félretesszük. A vajat közepes lábosban felolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk, és folyamatosan keverve 1 percig pirítjuk, majd levesszük a tűzről. Apránként hozzáöntjük az 1 liter forró levest, mindig alaposan elkeverve benne. A lábost visszatesszük a tűzre, és tovább keverve sűrűre főzzük a levest. Hozzáadunk 2 dl tejszínt, újból felforraljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3. A csirkemellfilét a félretett levesben 8 percig főzzük, majd leszűrjük, és a húst kis kockákra vágjuk. A maradék tárkony leveleit lecsipkedjük, és forró, sós vízben fél percig főzzük, majd kivesszük, lecsepegtetjük. A tojássárgáját a maradék tejszínnel elkeverjük, a leveshez adjuk, de már nem forraljuk. A csirkehús-kockákat beletesszük, és a levest néhány tárkonylevéllel díszítve meg egy kevés frissen őrölt fekete borssal megszórva tálaljuk.

Ennek a levesnek az alapja egyszerű, csirkeszárnyból főzött húslé, amelynek elkészítése csupán 30 percet igényel. Tyúkhúslevet is használhatunk helyette.

Bouquet garni

Bouquet garni
1 szál zöld póréhagyma
1 szál kakukkfű
néhány szál zellerlevél
néhány szál petrezselyem

A hozzávalókat a póréhagyma zöldjébe beletekerjük, és cérnával összekötözzük. Hosszú zsinóron a fazékba lógatjuk.

Szárnyaskrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1704 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek Levesek
(Vince Kiadó, 2008)

Nincs is jobb egy tál finom levesnél! Hideg téli napokon a sütőtök - vagy gombakrémleves belülről melegíti az embert. De a levesek a forró évszakban is igazi élvezetet jelenthetnek: bizonyítja ezt a jól lehűtött gazpacho vagy a... bővebben...
Szárnyaskrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek Levesek
(Vince Kiadó, 2008)

Nincs is jobb egy tál finom levesnél! Hideg téli napokon a sütőtök - vagy gombakrémleves belülről melegíti az embert. De a levesek a forró évszakban is igazi élvezetet jelenthetnek: bizonyítja ezt a jól lehűtött gazpacho vagy a... bővebben...
ételfotó