Erdeigomba-leves

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg erdei gomba
20 dkg sárgarépa
6 dkg liszt
6 dkg zsír
2 dl tejföl

Elkészítés:

A vaddisznóhúst apró kockákra vágjuk. és sárgarépa, petrezselyemgyökér hozzáadásával hideg vízben feltesszük főni. A gombát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. Serpenyőben kevés zsíron kis fejnyi reszelt vöröshagymát pirítunk, és hozzáadjuk a gombaszeleteket, késhegynyi törött borsot szórunk rá, 10 percig pároljuk. Az elkészült húslevet átszűrjük, a húst kivéve a visszamaradó anyagból a párolt gombához adjuk. Néhány dkg zsíron kevés lisztből világos rántást készítünk, feleresztjük húslével, megsózzuk, és tálaláskor 1-2 kanál tejföllel ízesítjük.

Erdeigomba-leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1184 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételek vadon termő gombákból és erdei gyümölcsökből
Ételek vadon termő gombákból és erdei gyümölcsökből
(Népszava Kiadó , 1984)

bővebben...
Kép nélkül
Erdeigomba-leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételek vadon termő gombákból és erdei gyümölcsökből
Ételek vadon termő gombákból és erdei gyümölcsökből
(Népszava Kiadó , 1984)

bővebben...
tippek, fortélyok