Halas taco ensenadai módon

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Halas taco ensenadai módon
Adag: 7 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
¼ teáskanál szárított oregánó
¼ teáskanál őrölt római kömény
1 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
3 és fél db zöldcitrom leve
3 és fél gerezd apróra vágott fokhagyma
5 és ¼ evőkanál finomliszt
½ fej vékonyra szeletelt vöröskáposzta
¾ fej apróra vágott vöröshagyma
1 teáskanál chilipor
ízlés szerint salsa
vagy
ízlés szerint csípős chiliszósz
ízlés szerint bors
ízlés szerint
ízlés szerint salsa
Sütéshez:
igény szerint napraforgóolaj

Elkészítés:

1. A halfiléket tányérra tesszük, és megszórjuk az oregánó, római kömény, chili és fokhagyma felével, majd sózzuk, borsozzuk. Megforgatjuk a lisztben.

2. Az olajat addig hevítjük a serpenyöben, amíg füstölni kezd. A halat - több adagban - kívül aranysárgára, belül puhára sütjük. Kiemeljük a serpenyőből, és papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges olajat.

3. A vörös káposztát üveg- vagy cseréptálba tesszük, és összekeverjük a maradék oregánóval, római köménnyel, chilivel és fokhagymával. Hozzáadjuk a citromlét, megsózzuk, és ízlés szerint chiliszósszal ízesítjük. Félretesszük.

4. A tortillákat száraz teflonserpenyőben, néhány csepp vízzel megpermetezve átforrósítjuk. A meleg tortillákat alufóliába vagy tiszta konyharuhába csavarva melegen tartjuk. A tortillákat úgy is átforrósíthatjuk, hogy egymásra halmozzuk, és a lapokat alulról a tetejére téve folyamatosan cserélgetjük a serpenyőben, hogy egyenletesen átmelegedjenek.

5. Az egyik tortilla közepére sült halat teszünk, néhány kanál csípős káposztasalátával együtt. Megszórjuk apróra vágott korianderzölddel és ízlés szerint egy kevés hagymával. Kevés salsát teszünk rá, és félbehajtva nyomban tálaljuk.

A szilárd fehér húsú halfilék közül választhatjuk a vörös sügért vagy a tőkehalat is.
Halas taco ensenadai módon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1336 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Halas taco ensenadai módon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
bevásárlólista