Szingapúri laksa

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Szingapúri laksa
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 db héjas, főtt garnélarák
10 dl kókusztej
50 dkg lebőrözött csirkemellfilé
2 és fél dl tyúkhúsalaplé
1 teáskanál
½ teáskanál őrölt koriander
2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál olaj
2 szál fehér, finomra vágott ázsiai citromfű
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
3 teáskanál őrölt kurkuma
1 evőkanál garnélakrém
5 db finomra vágott, szárított chilipaprika
4 fej finomra vágott mogyoróhagyma
Díszítéshez:
1 db csíkokra vágott piros chilipaprika
1 szál karikára vágott újhagyma
néhány mentalevél

Elkészítés:

1. A garnélákat megtisztítjuk, a bélcsatornájukat eltávolítjuk. Felhasználásig letakarva a hűtőbe tesszük.

2. A mogyoróhagymát és a fokhagymát konyhai robotgépben vagy turmixban sima péppé pürésítjük. Hozzáadjuk a szárított chilipaprikát, a citromfüvet, a kurkumát, a garnélapasztát, a koriandert és a kókusztej felét. Az egészet sima krémmé összedolgozzuk.

3. Közepes méretű lábosban felforrósítjuk az olajat, az előkészített pépet beletesszük, és folyamatosan keverve 1 percig pirítjuk, majd felöntjük 3 dl vízzel és a maradék kókusztejjel. A cukorral és a sóval ízesítjük, kevergetve felforraljuk, majd nagyon kis lángon 10 percig főzzük.

4. A csirkemellet egy kis lábosban annyi tyúkhúslével leöntjük, amennyi ellepi, lefedjük, és addig főzzük, amíg a hús megpuhul (kb. 8 perc), majd kockára vágjuk.

5. Közben nagy fazékban vizet forralunk, kissé megsózzuk. A tésztát ujjal kissé szétnyomkodjuk, a fazékba tesszük, félpuhára főzzük (kb. 7 perc). Leszűrjük, meleg vízzel leöblítjük.

6. A tésztát, a garnélát és a csirkehúst négy tányéron elosztjuk, és ráöntjük a forró levest. A mentalevelekkel, az újhagyma-karikákkal és a chilicsíkokkal díszítve azonnal tálaljuk.

Ezt a csodálatosan fűszeres kókusztejes levest hagyományosan friss laksa tésztával készítik. Ha nem kapunk ilyet, vékony kínai metélttel helyettesíthetjük.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Szingapúri laksa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4788 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek Levesek
(Vince Kiadó, 2008)

Nincs is jobb egy tál finom levesnél! Hideg téli napokon a sütőtök - vagy gombakrémleves belülről melegíti az embert. De a levesek a forró évszakban is igazi élvezetet jelenthetnek: bizonyítja ezt a jól lehűtött gazpacho vagy a... bővebben...
Szingapúri laksa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek Levesek
(Vince Kiadó, 2008)

Nincs is jobb egy tál finom levesnél! Hideg téli napokon a sütőtök - vagy gombakrémleves belülről melegíti az embert. De a levesek a forró évszakban is igazi élvezetet jelenthetnek: bizonyítja ezt a jól lehűtött gazpacho vagy a... bővebben...
bevásárlólista