Zöldségkrémleves

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető olcsó
Zöldségkrémleves
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 szál karikára vágott póréhagyma
30 dkg kockára vágott burgonya
15 dl víz
1 szál vékonyra szeletelt szárzeller
10 dkg vaj
1 csokor bouquet garni
2 dl tejszín
½ fej kockára vágott vöröshagyma
1 szál kockára vágott, közepes méretű sárgarépa
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
Díszítéshez:
ízlés szerint turbolya
ízlés szerint petrezselyem
Tálaláshoz:
6 szelet fehérkenyér

Elkészítés:

1. Nagyobb lábosban a vajat megolvasztjuk. A zöldséget (a póréhagymának csak a fehér részét) rátesszük, és fedő alatt közepes lángon puhára pároljuk. Felöntjük a vízzel és beletesszük a bouquet garnit. A levet felforraljuk, majd a zöldségeket, kis lángon, 30 percig főzzük. Hagyjuk kissé kihűlni, a bouquet garnit kivesszük, kidobjuk.

2. A levest konyhai robotgépben vagy turmixban adagonként pürésítjük, majd szűrőn áttörve tiszta lábosba öntjük, és gyenge tűzön még 10 percig főzzük.

3. Hozzáadjuk a tejszínt, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A turbolyával vagy a petrezselyemmel megszórva, nagyon forrón, a fehér kenyérrel tálaljuk.

Ehhez a recepthez idénytől függően különböző zöldségfajtákat is felhasználhatunk. Az alábbi egy tartalmas téli változat.

Bouquet garni

Bouquet garni
1 szál zöld póréhagyma
1 szál kakukkfű
néhány szál zellerlevél
néhány szál petrezselyem

A hozzávalókat a póréhagyma zöldjébe beletekerjük, és cérnával összekötözzük. Hosszú zsinóron a fazékba lógatjuk.

Zöldségkrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2028 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek Levesek
(Vince Kiadó, 2008)

Nincs is jobb egy tál finom levesnél! Hideg téli napokon a sütőtök - vagy gombakrémleves belülről melegíti az embert. De a levesek a forró évszakban is igazi élvezetet jelenthetnek: bizonyítja ezt a jól lehűtött gazpacho vagy a... bővebben...
Zöldségkrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek Levesek
(Vince Kiadó, 2008)

Nincs is jobb egy tál finom levesnél! Hideg téli napokon a sütőtök - vagy gombakrémleves belülről melegíti az embert. De a levesek a forró évszakban is igazi élvezetet jelenthetnek: bizonyítja ezt a jól lehűtött gazpacho vagy a... bővebben...
cikkek