Tintahalkarikák paradicsommal és olajbogyóval

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető drága
Tintahalkarikák paradicsommal és olajbogyóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 db töltött, vékonyra szeletelt zöld olívabogyó
90 dkg tisztított, karikára vágott tintahal
40 dkg konzerv, darabolt paradicsom
1 evőkanál kapribogyó
1 nagy csipet kristálycukor
1 nagy csipet őrölt szegfűbors
1 nagy csipet őrölt fahéj
1 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
½ db kimagozott, apróra vágott chilipaprika
¼ teáskanál friss, apróra vágott kakukkfű
¼ teáskanál friss, apróra vágott oregánó
¼ teáskanál friss, apróra vágott majoránna
ízlés szerint bors
ízlés szerint
Díszítéshez:
1 evőkanál apróra vágott, friss korianderzöld

Elkészítés:

1. Az olajat vastag aljú, mély serpenyőben felforrósítjuk. Beletesszük a tintahalkarikákat a karokkal együtt, és addig sütjük, amíg áttetszővé válnak. Sózzuk, borsozzuk és szűrőkanállal kiemeljük a serpenyőből. Tálba szedjük, és félretesszük.

2. A vöröshagymát a fokhagymával együtt a visszamaradt olajba tesszük, és 5 perc alatt üvegesre pároljuk. Belekeverjük a darabolt paradicsomot és az enyhén csípős chilipaprikát, a zöldfűszereket, fahéjat, szegfűborsot, cukrot, valamint a paprikával töltött felkarikázott olajbogyót. Fedő alatt, közepes lángon, 5-10 perc alatt kissé besűrítjük. Levesszük a fedőt, és további 5 percig főzzük, hogy intenzívebbé váljon az íze.

3. Beleforgatjuk a félretett tintahalat a tál alján összegyűlt levével együtt. Beleszórjuk a kapribogyót, és az egészet átforrósítjuk. ízlés szerint után ízesítjük, és apróra vágott korianderzölddel meghintve, azonnal tálaljuk.

Tintahalkarikák paradicsommal és olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1444 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Tintahalkarikák paradicsommal és olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
szólj hozzá, értékelj