Tintahalkarikák paradicsommal és olajbogyóval



Elkészítés:
1. Az olajat vastag aljú, mély serpenyőben felforrósítjuk. Beletesszük a tintahalkarikákat a karokkal együtt, és addig sütjük, amíg áttetszővé válnak. Sózzuk, borsozzuk és szűrőkanállal kiemeljük a serpenyőből. Tálba szedjük, és félretesszük.
2. A vöröshagymát a fokhagymával együtt a visszamaradt olajba tesszük, és 5 perc alatt üvegesre pároljuk. Belekeverjük a darabolt paradicsomot és az enyhén csípős chilipaprikát, a zöldfűszereket, fahéjat, szegfűborsot, cukrot, valamint a paprikával töltött felkarikázott olajbogyót. Fedő alatt, közepes lángon, 5-10 perc alatt kissé besűrítjük. Levesszük a fedőt, és további 5 percig főzzük, hogy intenzívebbé váljon az íze.
3. Beleforgatjuk a félretett tintahalat a tál alján összegyűlt levével együtt. Beleszórjuk a kapribogyót, és az egészet átforrósítjuk. ízlés szerint után ízesítjük, és apróra vágott korianderzölddel meghintve, azonnal tálaljuk.