Halfilé papajamártással

| Tengeri halfilé gyümölccsel receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető drága
Halfilé papajamártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet 20 dkg-os, lebőrözött tengeri halfilé
2 evőkanál apróra vágott korianderzöld
1 db félbevágott zöldcitrom
ízlés szerint
ízlés szerint bors
Díszítéshez:
kevés cikkekre vágott zöldcitrom
Meglocsoláshoz:
kevés olívaolaj
Papayamártáshoz:
1 nagy érett papaja
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál frissen préselt/facsart narancslé
1 teáskanál Tabasco-szósz
1 evőkanál friss zöldcitromlé

Elkészítés:

1. Az olajat 180 °C-ra előmelegítjük. A halat lapos tűzálló tálba fektetjük. Olajjal meglocsoljuk, és ráfacsarjuk a zöldcitrom levét. Meghintjük korianderzölddel, majd sóval, borssal ízesítjük.

2. A tálat szorosan befedjük alufóliával, és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, amíg a halhús omlós nem lesz.

3. Időközben a mártáshoz kettévágjuk a papaját, és kanállal kikaparjuk a középső magos részt. A gyümölcshúst meghámozzuk és feldaraboljuk. Robotgépben vagy turmixgépben narancs-, zöldcitromlé, olaj és tabasco szósz hozzáadásával simára pürésítjük.

4. A fűszeres gyümölcspépet átöntjük egy lábosba, és 3-4 perc alatt átforrósítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.

5. A halat a sütőtálban, a saját levében tálaljuk. A papajamártást a tetejére kanalazzuk, és zöldcitromszeletekkel díszítjük.

A halak közül választhatjuk a tengeri süllőt, a lepényhalat vagy a tőkehalat.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Halfilé papajamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1216 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Halfilé papajamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
tippek, fortélyok