Konyakos rúd kávélikőrös töltelékkel

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Konyakos rúd kávélikőrös töltelékkel
Adag: 4-6 főre (25 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél kiskanál őrölt gyömbér
3 dkg finomliszt
6 dkg barna cukor
2 evőkanál méz
6 dkg vaj
8 dkg olvasztott étcsokoládé
Kávélikőrkrémhez:
1 evőkanál kávélikőr
1 kiskanál instant kávé
1 evőkanál porcukor
1 ⅔ dl tejszín

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra (gáz: 4) előmelegítjük. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral. Összekeverjük a vajat, a mézet és a cukrot egy kis edényben. Kis lángon addig keverjük, amíg a vaj elolvad, és a cukor feloldódik; levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a lisztet és a gyömbért, és fakanállal alaposan összekeverjük.

2. Csapott kiskanálnyi masszát teszünk sorban a tepsire, egymástól körülbelül 12 cm távolságra. (Egyszerre 3-4 tésztát sütünk ki.) Egy kés lapjával 8 cm átmérőjű körökre terítjük szét. 6 percig sütjük, amíg kissé megbarnul. 30 másodpercig a tepsiben hagyjuk, majd kiemeljük, és egy fakanál nyele köré tekerjük, amíg meleg. Ha megkeményedik a tepsiben, tegyük vissza a sütőbe, hogy újra megpuhuljon. Ha feltekertük, tegyük félre, hogy kihűljön. A többit is elkészítjük.

3. A kávélikőrkrémhez összekeverjük a hozzávalókat egy kis tálban. Műanyag fóliával letakarjuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük. Elektromos habverővel addig verjük, amíg kemény hab lesz belőle. Megtöltjük a tésztát. (Papír habzsákba tesszük, a nyitott végét lezárjuk, a csücskét letépjük.) Olvasztott csokoládéval díszítjük a tálalás előtt.

Előre 2 nappal elkészíthetjük, légmentesen záródó dobozban tartjuk, vagy töltelék nélkül 1 hónapig lefagyasztva tárolhatjuk.
Konyakos rúd kávélikőrös töltelékkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1925 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Konyakos rúd kávélikőrös töltelékkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
facebook