Minyon

Petit fours

Adag: 2 sütőforma (32 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg cukormáz
20 dkg marcipán
1 csésze szűrt baracklekvár
2 evőkanál víz
2 kiskanál likőr
3 dkg olvasztott vaj
8 és fél dkg finomliszt
2 db tojás

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra (gáz: 4) előmelegítjük. Olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk két 26 x 8 x 4,5 cm-es sütőformát. Az alját és oldalát kibéleljük sütőpapírral.

2. Elektromos habverővel felverjük a tojásokat és a cukrot, amíg sűrű és világos színű lesz. Beletesszük a lisztet és az olvasztott vajat, és fémkanállal gyorsan elkeverjük. Elosztjuk a két tepsi közt, és 15 percig sütjük, amíg aranyszínű lesz és rugalmas. 3 percig a tepsiben hagyjuk hűlni, majd rácsra tesszük.

3. 3 cm átmérőjű vágóformával körökre vágjuk a tésztát. A tetejét és oldalát bekenjük a likőrrel kevert lekvárral. A marcipánt kinyújtjuk 2 mm vastagságúra, csíkokat és köröket vágunk belőle, és beborítjuk a tészta tetejét és oldalát.

4. A cukormázat 2 evőkanál vízzel hőálló tálba tesszük, és forrásban lévő víz fölé helyezzük. Addig keverjük, amíg sima lesz; kissé hagyjuk kihűlni.

5. A marcipánnal borított tésztát egy tálca fölé állított rácsra helyezzük. Mindegyikre egy kis cukormázat teszünk, és egy sima pengéjű késsel egyenletesen elkenjük. Ha a cukormáz alvadni kezd, ismét megmelegítjük. A tésztát állni hagyjuk, amíg megdermed. Cukorvirággal díszítjük, ha szükséges.

Előre 2 nappal elkészíthető, és légmentesen záródó dobozban, sötét, száraz helyen tartható. Szimpla rétegben tároljuk.
Cukorvirágot néhány nagyobb üzletben lehet kapni.
Ízletes aprósütemény, amelyet gyakran díszítenek, vagy beszórják porcukorral. Az étkezés végén desszertként kínálják. A francia elnevezés - petit fours - szó szerint kis sütőt jelent, és alighanem arra utal, hogy ezeket a kis tortákat alacsony hőmérsékleten sütik.
Minyon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4819 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Minyon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
ételfotó