Mini pavlova

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mini pavlova
Adag: 10-12 főre (35-40 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl sűrű tejszín
15 dkg olvasztott étcsokoládé
1 kiskanál finomra reszelt narancshéj
1 evőkanál porcukor
12 dkg porcukor
A díszitéshez:
ízlés szerint friss, cikkekre vágott vegyes gyümölcs

Elkészítés:

1. A sütőt 150 fokra (gáz: 2) előmelegítjük. A tojásfehérjét egy nagy tálba tesszük, kemény habbá verjük. A tálat forró víz fölé tesszük, és óvatosan a tojásfehérjéhez adjuk a porcukrot, miközben vetjük tovább, egészen keményre.

2. 4 cm átmérőjű köröket rajzolunk két réteg sütőpapírra, majd lefelé fordítva - hogy a Pavlova alját ne fogja meg a ceruza - kibéleljük vele a tepsit. Egy kis tojáshabot teszünk mindegyik körbe - ez a Pavlova alapja. A maradék tojáshabot habzsákba töltjük, melynek végén 5 mm-es minta nélküli nyílás van.

3. Három kis kört nyomunk egymás tetejére, mindig egy kis peremet hagyva, a közepén egy kis lyukat képezve. 30 percig sütjük, amíg érintésre keménynek érezzük. A sütőben hagyjuk kihűlni, nyitott ajtó mellett.

4. Ha kihűlt, a hab alját olvasztott csokoládéba mártjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, hagyjuk megdermedni.

5. Összekeverjük a tejszínt, a félretett porcukrot és a narancshéjat, amíg sűrű krémet kapunk. Ha szükséges, kissé felverjük. Krémnyomó tölcsérbe tesszük, és a tojáshab közepére nyomjuk. Gyümölccsel díszítjük (pl.: eper, kiwi).

Pavlova néven találjuk meg a külföldi étlapokon azokat a tortákat, melyek alapja valamilyen sült hab, tölteléke pedig könnyű krém, és a tetejét gyümölcs teszi különlegessé. Új-Zélandon (Wellingtonban) kreálták Anna Pavlova, a moszkvai balett csillaga számára Új-Zéland-i és ausztráliai turnéja alkalmával.
Előre elkészíthetjük a töltelék nélkül, és légmentesen záródó dobozban tárolhatjuk egy hétig. A tálalás előtt nyomjuk bele a tölteléket, nehogy szétfolyjon.
Mini pavlova
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4455 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Mini pavlova
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
szótár