Csokoládés grillázsháromszögek

| Mandulás-grillázsos csokoládé receptek
Adag: 1 őzgerincforma (36 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg hámozott, pirított mandula
15 dkg durvára tört étcsokoládé
5 dkg olvasztott fehér csokoládé
20 dkg olvasztott étcsokoládé
dl tejszín
4 dkg vaj

Elkészítés:

1. Egy tepsit kibélelünk fóliával, és vékonyan kikenjük olajjal. Egy 20 x 10 cm-es püspökkenyér-sütőformát is kibélelünk fóliával.

2. Összekeverjük a mandulát és a cukrot egy kis edényben, és kis lángra tesszük. 3-5 perc alatt - keverés nélkül - a cukor megolvad és aranyszínű lesz. (Kicsit megrázzuk az edényt, hogy feloldódjon a cukor.) A tepsire öntjük, és hagyjuk, hogy kihűljön és megszilárduljon. Darabokra törjük: egy műanyag zacskóba tesszük, és a nyújtófával törjük össze (1. kép), vagy pedig robotgéppel.

3. A darabos csokoládét hőálló tálba tesszük. Összekeverjük a vajat és a tejszínt egy kis edényben, kis lángon addig hevítjük, amíg a vaj megolvad. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A forró tejszínes keveréket a csokoládéra öntjük. Állni hagyjuk 2 percig, majd puhára keverjük benne a csokoládét. Kissé kihűtjük, majd belekeverjük az összetört pralinét.

4. A masszát a hosszúkás sütőformába öntjük, elsimítjuk a tetejét, az oldalát is elegyengetjük (2. kép). Műanyag fóliával lefedjük, majd 60 percre a hűtőbe tesszük, amíg megszilárdul. Kiemeljük a formából, levesszük róla a fóliát, és 35 kis háromszögre vágjuk.

5. Egy tálcát fóliával kibélelünk. Egy egész szem pirított mandulát nyomunk a háromszög tetejére. Két villa segítségével a háromszöget a csokoládéba mártjuk, hogy körben bevonja (3. kép). A tálcára tesszük, hogy megdermedjen. Fehér csokoládéval díszíthetjük, amit krémnyomóból nyomunk.

Csokoládés grillázsháromszögek Csokoládés grillázsháromszögek Csokoládés grillázsháromszögek
Melegben tegyük a hűtőbe.
Csokoládés grillázsháromszögek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1434 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Csokoládés grillázsháromszögek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
most van szezonja