Csokoládés grillázsháromszögek



Elkészítés:
1. Egy tepsit kibélelünk fóliával, és vékonyan kikenjük olajjal. Egy 20 x 10 cm-es püspökkenyér-sütőformát is kibélelünk fóliával.
2. Összekeverjük a mandulát és a cukrot egy kis edényben, és kis lángra tesszük. 3-5 perc alatt - keverés nélkül - a cukor megolvad és aranyszínű lesz. (Kicsit megrázzuk az edényt, hogy feloldódjon a cukor.) A tepsire öntjük, és hagyjuk, hogy kihűljön és megszilárduljon. Darabokra törjük: egy műanyag zacskóba tesszük, és a nyújtófával törjük össze (1. kép), vagy pedig robotgéppel.
3. A darabos csokoládét hőálló tálba tesszük. Összekeverjük a vajat és a tejszínt egy kis edényben, kis lángon addig hevítjük, amíg a vaj megolvad. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A forró tejszínes keveréket a csokoládéra öntjük. Állni hagyjuk 2 percig, majd puhára keverjük benne a csokoládét. Kissé kihűtjük, majd belekeverjük az összetört pralinét.
4. A masszát a hosszúkás sütőformába öntjük, elsimítjuk a tetejét, az oldalát is elegyengetjük (2. kép). Műanyag fóliával lefedjük, majd 60 percre a hűtőbe tesszük, amíg megszilárdul. Kiemeljük a formából, levesszük róla a fóliát, és 35 kis háromszögre vágjuk.
5. Egy tálcát fóliával kibélelünk. Egy egész szem pirított mandulát nyomunk a háromszög tetejére. Két villa segítségével a háromszöget a csokoládéba mártjuk, hogy körben bevonja (3. kép). A tálcára tesszük, hogy megdermedjen. Fehér csokoládéval díszíthetjük, amit krémnyomóból nyomunk.
![]() |
![]() |
![]() |