Penne kecskesajttal és paprikával

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Penne kecskesajttal és paprikával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg kecskesajt
45 dkg penne
2 db kockára vágott piros húsú paprika
2 db kockára vágott sárga húsú paprika
10 szem kimagozott, apróra vágott fekete olajbogyó
15 levél friss, apróra vágott bazsalikom
3 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma
1 kis fej finomra vágott vöröshagyma
1 evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olívaolajat a vajjal nagy lábosban közepes lángon felforrósítjuk, és a hagymát 5 perc alatt üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a paprikát meg a fokhagymát, és kicsit nagyobb lángon 12-15 percig pároljuk, amíg a paprika megsül, de ne legyen túl puha. Sóval, borssal ízesítjük, és levesszük a tűzről.

2. Nagy fazékban sós vizet forralunk. A tésztát éppen csak puhára főzzük (al dente). Leszűrjük, jól lecsepegtetjük, és előmelegített tálalóedénybe tesszük. A kecskesajtot szétmorzsoljuk, ráhalmozzuk, és az egészet jól összekeverjük.

3. A paprikakeveréket újra felmelegítjük, hozzáadjuk a bazsalikomot meg az olajbogyót, és a tésztára öntjük. Jól összekeverjük. Azonnal tálaljuk.

Penne kecskesajttal és paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1577 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Penne kecskesajttal és paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
twitter