Fusilli gorgonzolás gombamártással

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Fusilli gorgonzolás gombamártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg szeletelt erdei gomba
35 dkg fusilli
25 dkg morzsolt gorgonzola sajt
vagy
25 dkg morzsolt kéksajt
4 dl tejszín
1 gerezd zúzott fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. Nagy fazékban sós vizet forralunk, és a tésztát 8-10 perc alatt éppen csak puhára főzzük (al dente).

2. Közben nagy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat. Beletesszük a gombát, és kis lángon, időnként megkeverve, 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és még 2 percig sütjük.

3. Belekeverjük a tejszínt, felforraljuk, és még 1 percig főzzük. Kis lángra tesszük, és belekeverjük a sajtot. A mártás már nem forrhat fel. Sóval, borssal ízesítjük, és levesszük a tűzről.

4. A tésztát leszűrjük, és belekeverjük a gombamártásba. Petrezselyemmel díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Fusilli gorgonzolás gombamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3004 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Fusilli gorgonzolás gombamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
vegetáriánus ételek