Zöldcitrommal sült hal

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldcitrommal sült hal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db félbevágott zöldcitrom
6 evőkanál apróra vágott, friss korianderzöld
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 nagyobb fej finomra vágott vöröshagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint
Tálaláshoz:
2 db savanyított, apróra vágott jalapeno chili
kevés cikkekre vágott zöldcitrom
kevés cikkekre vágott citrom

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A halfiléket üveg- vagy cseréptálba fektetjük, sóval, borssal meghintjük, és ráfacsarjuk a zöldcitrom levét.

2. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk. Beleszórjuk a vöröshagymát fokhagymával, és gyakori kevergetés mellett 5 perc alatt üvegesre pároljuk. Levesszük a tűzről.

3. A hagymakeverék harmadát egy kevés chilivel és korianderzölddel lapos sütőtál aljára vagy tepsibe simítjuk. A haldarabokat elrendezzük a tetején. Befedjük a maradék hagymakeverékkel, chilivel és korianderzölddel.

4. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, amíg a halhús alig áttetszővé válik, és érintésre szilárdnak tűnik. Nyomban az asztalra adjuk. Egészben hagyott ecetes chilipaprikával, valamint citrom- és zöldcitrom gerezdekkel körítve tálaljuk, amit ízlés szerint a sült hal tetejére facsarhatjuk.

A halak közül választhatjuk a tengeri süllőt, a lepényhalat vagy a tőkehalat.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Zöldcitrommal sült hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1160 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
Zöldcitrommal sült hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mexikói konyha Mexikói konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek... bővebben...
vegetáriánus ételek