Zöldcitrommal sült hal



Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A halfiléket üveg- vagy cseréptálba fektetjük, sóval, borssal meghintjük, és ráfacsarjuk a zöldcitrom levét.
2. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk. Beleszórjuk a vöröshagymát fokhagymával, és gyakori kevergetés mellett 5 perc alatt üvegesre pároljuk. Levesszük a tűzről.
3. A hagymakeverék harmadát egy kevés chilivel és korianderzölddel lapos sütőtál aljára vagy tepsibe simítjuk. A haldarabokat elrendezzük a tetején. Befedjük a maradék hagymakeverékkel, chilivel és korianderzölddel.
4. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, amíg a halhús alig áttetszővé válik, és érintésre szilárdnak tűnik. Nyomban az asztalra adjuk. Egészben hagyott ecetes chilipaprikával, valamint citrom- és zöldcitrom gerezdekkel körítve tálaljuk, amit ízlés szerint a sült hal tetejére facsarhatjuk.