Tojásos lepénykék



Elkészítés:
1. A sütőt 210 fokra (gáz: 6-7) előmelegítjük. Vékonyan kikenünk 18 lyukat két lapos, 12 lyukú tepsiben.
2. A külső tésztához a lisztet és cukrot egy tálba öntjük. Mélyedést nyomunk a közepébe, és beleöntjük az olajat és 0,8 dl vizet. Gyorsan elkeverjük, majd puha tésztává gyúrjuk. (Ha a tészta száraz, adunk hozzá még egy kis vizet.) Letakarjuk, 15 percig pihentetjük.
3. A belső tésztához a lisztet egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a zsírt, és kézzel elmorzsoljuk, amíg a tészta durva zsemlemorzsára emlékeztet, majd összenyomjuk. Letakarjuk, 15 percig pihentetjük.
4. Lisztes deszkán a külső tésztát 20 x 10 cm-es téglalapra nyújtjuk. A belső tésztát ennek egyharmadára. A belső tésztát a külső tészta közepére tesszük. A széleit felhajtjuk, hogy tökéletesen zárjanak, majd összenyomjuk.
5. A tésztát egy lisztes deszkán hosszúkás téglalapra nyújtjuk, fele olyan vastagra, mint volt korábban. A bal oldalát középre hajtjuk, majd a jobb oldalát is. Műanyag fóliába csomagoljuk, és hűvös helyen 30 percig pihentetjük.
6. A pudinghoz a cukrot 0,8 dl vízzel egy kis edénybe tesszük, felforraljuk. Addig főzzük, kis lángon, fedő nélkül, amíg a cukor elolvad. 5 percig hűtjük, majd belekeverjük a tojásokat. Egy üvegbe szűrjük.
7. Úgy fordítjuk a tésztát, hogy a hajtás a bal oldalon legyen. Lisztes deszkán 3 mm vastagságúra nyújtjuk, téglalap alakúra. 7 cm átmérőjű köröket vágunk belőle fogazott formával, és a sütőformába tesszük.
8. Minden formát kétharmad részig megtöltünk a tojásos pudinggal, majd 15-18 percig sütjük. A töltelék éppen ne legyen folyékony, nem szabad túlsütni. 3 percig hűlni hagyjuk, majd egy sima pengéjű késsel alányúlunk, óvatosan kivesszük, és rácsra tesszük. Melegen vagy hidegen tálaljuk.