Édes csavaros

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Édes csavaros
Adag: 8-10 főre (45 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg finomliszt
½ kiskanál
1 és ¼ dl tej
másfél evőkanál kristálycukor
1 db tojás
A beszóráshoz:
20 dkg porcukor
A sütéshez:
ízlés szerint olaj

Elkészítés:

1. A tojást a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a tejet.

2. Beletesszük a lisztet a sóval, kemény tésztává keverjük. (Ha szükséges, adunk még hozzá tejet.)

3. Lisztes deszkán kinyújtjuk. 10 cm hosszú, 3 cm széles csíkokra vágjuk. Hosszában felhasítjuk, mintha gomblyukat vágnánk bele. Az egyik végét átdugjuk a nyíláson, és keresztülhúzzuk, hogy megcsavarodjon.

4. Egy vastag falú edényt harmadáig megtöltünk olajjal, és felhevítjük. Az olaj akkor elég meleg, ha egy kenyérkocka 15 másodperc alatt aranyszínűre pirul benne. 3-4 csíkot teszünk bele egyszerre, és mindkét oldalán aranyszínűre pirítjuk. Papírtörlőn lecsepegtetjük. Porcukrot szórunk rá, mielőtt kihűl.

Előre elkészíthető: száraz, légmentesen záródó dobozban két hétig friss marad.
Édes csavaros
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1806 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Édes csavaros
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
bevásárlólista