Töltött füge

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Töltött füge
Adag: 10-12 főre (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg marcipán
10 dkg hámozott mandula

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra (gáz: 4) előmelegítjük. A mandulát tepsiben 5 percig sütjük, amíg világos aranyszínű lesz. Hagyjuk kihűlni.

2. Eltávolítjuk a füge kemény tövét. A tetejébe keresztet vágunk, félig behasítjuk, és kinyitjuk.

3. Robotgéppel finomra dolgozzuk a vegyes gyümölcshéjat és a mandulát. Hozzáadjuk a marcipánt, és rövid menetekben morzsásra keverjük.

4. Kézzel 2 kiskanálnyi masszából golyót formálunk. A golyót a füge belsejébe tesszük, a „szirmokat" visszanyomjuk. Szobahőmérsékleten tálaljuk.

Előre 2 nappal elkészíthetjük, és szimpla rétegben, letakarva a hűtőben tároljuk. Tálalás előtt hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni.
A füge tövét belemárthatjuk olvasztott csokoládéba.
Töltött füge
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1632 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Töltött füge
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
ételfotó