Mandulás puszedli



Elkészítés:
1. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral. A lisztet, a kukoricalisztet, a fahéjat és a kristálycukor felét egy nagy tálba öntjük; hozzáadjuk a citromhéjat és az őrölt mandulát.
2. A tojásfehérjét kis, száraz tálba tesszük. Puha habbá verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a maradék kristálycukrot, közben addig verjük a habverővel, amíg sűrű lesz, és a cukor elolvad. Fémkanállal a száraz hozzávalókhoz kanalazzuk. Addig keverjük, amíg puha tésztát kapunk.
3. Olajos-vizes kézzel 2 csapott evőkanálnyi masszából golyót formálunk. Az előkészített tepsire tesszük, lazán, hogy tágulhasson. A tepsit félretesszük 60 percre a sütés előtt, nem takarjuk le.
4. A sütőt 180 fokra melegítjük (gáz: 4). A porcukrot a tésztára szórjuk. 15-20 percig sütjük, amíg ropogós és világosbarna lesz. Rácsra tesszük, hagyjuk kihűlni.