Mandulás puszedli

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mandulás puszedli
Adag: 2 tepsi (40 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dkg porcukor
1 kiskanál reszelt citromhéj
1 kiskanál őrölt fahéj
1 evőkanál kukoricaliszt
1 evőkanál finomliszt

Elkészítés:

1. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral. A lisztet, a kukoricalisztet, a fahéjat és a kristálycukor felét egy nagy tálba öntjük; hozzáadjuk a citromhéjat és az őrölt mandulát.

2. A tojásfehérjét kis, száraz tálba tesszük. Puha habbá verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a maradék kristálycukrot, közben addig verjük a habverővel, amíg sűrű lesz, és a cukor elolvad. Fémkanállal a száraz hozzávalókhoz kanalazzuk. Addig keverjük, amíg puha tésztát kapunk.

3. Olajos-vizes kézzel 2 csapott evőkanálnyi masszából golyót formálunk. Az előkészített tepsire tesszük, lazán, hogy tágulhasson. A tepsit félretesszük 60 percre a sütés előtt, nem takarjuk le.

4. A sütőt 180 fokra melegítjük (gáz: 4). A porcukrot a tésztára szórjuk. 15-20 percig sütjük, amíg ropogós és világosbarna lesz. Rácsra tesszük, hagyjuk kihűlni.

A citromhéj helyett narancshéjat is használhatunk. A tészta kissé nyúlós, kávé mellé a legfinomabb.
Előre 2 nappal elkészíthetjük, légmentesen záródó dobozban tároljuk.
Mandulás puszedli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1612 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Mandulás puszedli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
könyvek