Erdei gombás cannelloni

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Erdei gombás cannelloni
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg friss, szeletelt erdei gomba
12 db cannelloni
2 evőkanál szeletelt mandula
2 evőkanál fenyőmag
6 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
23 dkg ricotta sajt
másfél dl tej
8 dkg friss zsemlemorzsa
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál vaj
4 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A kikenéshez:
igény szerint olívaolaj
A paradicsommártáshoz:
80 dkg darabolt, konzerv paradicsom
8 szem kimagozott, apróra vágott fekete olajbogyó
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej finomra vágott vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk. Beletesszük a cannellonit, és nem túl puhára főzzük (al dente). A cannellonit leszűrjük, és konyhai papírtörlővel felitatjuk róluk a vizet. Egy nagy tűzálló tálat kiolajozunk.

2. Közben a paradicsommártáshoz serpenyőben felhevítjük az olajat. A vörös- és a fokhagymát kis lángon 5 percig pároljuk benne. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével, a sűrített paradicsomot, az olajbogyót, jól elkeverjük, és sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk, és 3-4 percig főzzük, majd a sütőtálba öntjük.

3. A töltelékhez a vajat serpenyőben megolvasztjuk. A gombát a fokhagymával hozzáadjuk, és közepes tűzön, gyakran megkeverve, 3-5 percig pároljuk. Levesszük a tűzről. A zsemlemorzsát a tejjel és az olajjal egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a ricottát, a gombakeveréket és 4 evőkanál parmezán sajtot. Sóval, borssal ízesítjük.

4. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A gombás masszát kiskanállal a cannelloni csövekbe töltjük. A megtöltött tésztát elrendezzük a paradicsomon. Olívaolajjal megkenjük, és meghintjük a maradék reszelt parmezánnal, a fenyőmaggal és a mandulával. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Erdei gombás cannelloni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1814 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
Erdei gombás cannelloni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és halspecialitásokkal bőségesen megrakott tányérok láttán vagy a nagyszerű desszertek megízlelésekor átérezhetjük, hogy az... bővebben...
lexikon