Gazdag csokoládés trüffel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gazdag csokoládés trüffel
Adag: 10-12 adag (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 ¾ dl sűrű tejszín
40 dkg reszelt étcsokoládé
2 evőkanál narancslikőr
vagy
2 evőkanál Cointreau likőr
7 dkg vaj
A bevonóhoz:
igény szerint kakaópor

Elkészítés:

1. A tejszínt kis edényben felforraljuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a csokoládét, hogy teljesen felolvadjon.

2. Hozzáadjuk a vajat, addig keverjük, amíg teljesen felolvad. Hozzáadjuk a Cointreau-t is.

3. Egy nagy tálba tesszük, letakarjuk, és több órán vagy akár egy éjszakán át hűtjük, hogy formázható legyen.

4. Evőkanálnyi masszát gyorsan golyóvá formázunk, és a hűtőbe tesszük, amíg megdermed. Beleforgatjuk kakaóba, és visszatesszük a hűtőbe. Szobahőmérsékleten tálaljuk.

Előre 2 héttel elkészíthetjük a trüffel masszáját. Nem sokkal a tálalás előtt forgatjuk kakaóba.
Gazdag csokoládés trüffel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1997 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Gazdag csokoládés trüffel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
cikkek