Fenyőmagos kosárka

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fenyőmagos kosárka
Adag: 2 sütőforma (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 dkg fenyőmag
6 dkg darabolt vaj
6 dkg finomliszt
2 evőkanál barna cukor
2 dkg olvasztott vaj
½ csésze aranyszirup
vagy
½ csésze méz

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra (gáz: 4) előmelegítjük. Kiolajozunk két minimuffin-sütőt.

2. A lisztet egy tálba tesszük, belemorzsoljuk a darabos vajat, amíg a tészta összeáll. Lisztes deszkára borítjuk.

3. 3 mm-es kinyújtjuk. 5 cm átmérőjű, fodros szélű formával köröket vágunk belőle. Sima pengéjű késsel óvatosan felemeljük, és a lyukakba tesszük.

4. A fenyőmagot tepsiben 2-3 percig pirítjuk, amíg aranyszínű lesz. Kivesszük a tepsiből, hagyjuk kihűlni; elosztjuk a tészták tetején.

5. Villával összekeverjük az olvasztott vajat, a szirupot és a cukrot egy bögrében, és ráöntjük a fenyőmagra. 15 percig sütjük, amíg aranyszínű lesz. 3 percig a sütőformában hagyjuk kihűlni, majd rácsra tesszük. Porcukorral meghintjük tálalás előtt, ha szükséges.

Előre 8 órával kisüthetjük a kosárkákat. Légmentesen záródó dobozban tartjuk.
Apróra vágott diót vagy pekándiót is használhatunk a fenyőmag helyett.
Fenyőmagos kosárka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2041 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Fenyőmagos kosárka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
pinterest