Fenyőmagos kosárka



Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra (gáz: 4) előmelegítjük. Kiolajozunk két minimuffin-sütőt.
2. A lisztet egy tálba tesszük, belemorzsoljuk a darabos vajat, amíg a tészta összeáll. Lisztes deszkára borítjuk.
3. 3 mm-es kinyújtjuk. 5 cm átmérőjű, fodros szélű formával köröket vágunk belőle. Sima pengéjű késsel óvatosan felemeljük, és a lyukakba tesszük.
4. A fenyőmagot tepsiben 2-3 percig pirítjuk, amíg aranyszínű lesz. Kivesszük a tepsiből, hagyjuk kihűlni; elosztjuk a tészták tetején.
5. Villával összekeverjük az olvasztott vajat, a szirupot és a cukrot egy bögrében, és ráöntjük a fenyőmagra. 15 percig sütjük, amíg aranyszínű lesz. 3 percig a sütőformában hagyjuk kihűlni, majd rácsra tesszük. Porcukorral meghintjük tálalás előtt, ha szükséges.