Csokoládécsészék karamellel töltve

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Csokoládécsészék karamellel töltve
Adag: 6-8 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg olvasztott fehér csokoládé
15 dkg olvasztott étcsokoládé
dl tejszín

Elkészítés:

1. Az étcsokoládét kis hőálló tálba tesszük. Egy kis edényben vizet forralunk, és levesszük a tűzről. A tálat a víz fölé tesszük, de vigyázzunk: ne érjen bele. Néha megkeverjük, amíg a csokoládé puhára olvad. Egy új, kisméretű festőecsettel kis réteg csokoládét kenünk a formába belülről. Fejjel lefelé rácsra tesszük őket, amíg a csokoládé megdermed. (A maradék csokoládét visszatesszük a gőzölgő víz fölé, mert később még szükség lesz rá.)

2. Egy kis edényben kis lángon addig keverjük az apróra vágott Mars csokoládét a tejszínnel, amíg megolvad, és sima lesz. Tálba tesszük, és mikor kezd megdermedni, a formákba kanalazzuk úgy, hogy 3 mm-es peremet hagyunk a tetején.

3. A félretett megolvadt csokoládét a karamell tetejére tesszük, és hagyjuk megszilárdulni. A fehér csokoládét ugyanígy megolvasztjuk. Egy kis papír habzsákba tesszük, és különböző kis minyonformákban a kis csészék tetejére nyomjuk. Amikor a csokoládé teljesen megdermedt, óvatosan lehúzzuk róla a formát.

3 nappal előre elkészíthetjük a karamell-alapot.
Hagyjuk a csokoládét teljesen megszilárdulni, mielőtt a tetejére nyomjuk a fehér csokoládét.
Csokoládécsészék karamellel töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1607 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Csokoládécsészék karamellel töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
szólj hozzá, értékelj