Könycsepp alakú csokoládékrém meggyel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Könycsepp alakú csokoládékrém meggyel
Adag: 6-8 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg magozott meggy
Csokoládékrémhez:
6 dkg keserű, olvasztott főzőcsokoládé
¾ dl tejszín
½ kiskanál zselatin
2 db szétválasztott tojás
1 evőkanál tejszín

Elkészítés:

1. A másolópapírt 24 darab 4 x 11 cm-es téglalapra vágjuk. Egy tálcát kibélelünk sütő papírral.

2. A csokoládét egy kis hőálló tálba tesszük. Edényben vizet forralunk, majd levesszük a tűzről. A tálat a víz felé tesszük, de vigyázzunk: ne érjen bele. Néha megkeverjük, amíg a csokoládé puhára olvad. Egy sima pengéjű késsel egy kevés csokoládét kenünk az egyik papír téglalapra. Ahogy kezd kihűlni, összefogjuk a rövidebb végeket, könnycsepp formában (1. kép). Addig szorítjuk, amíg keményedni kezd, és megáll önmagában. Ugyanígy elkészítjük a többit is. (A csokoládét közben többször újra kell majd olvasztani, ilyenkor visszatesszük a vizet a gázra.)

3. Másfél kiskanálnyi csokoládét ovális alakban a tálcára kenünk, körülbelül 5 cm hosszan. Egy könnycseppet beleteszünk, óvatosan rányomjuk. A többit is elkészítjük. Hagyjuk szinte teljesen megdermedni.

4. Egy éles késsel körülvágjuk a könnycseppek külső szélét (2. kép). Megvárjuk, amíg a kis csészék megkeményednek, mielőtt levesszük a sütőpapírról. Az aljáról letörjük a felesleges csokoládét. Óvatosan lehúzzuk a másolópapírt. Félretesszük. A meggyet negyedekre vágjuk, papírtörlőn lecsepegtetjük.

5. A csokoládékrémhez összekeverjük a csokoládét, a tejszínt és a tojássárgáját. A zselatint egyenletesen 2 kiskanálnyi vízre szórjuk egy kis hőálló tálban, és hagyjuk átnedvesedni. Egy kis edényben vizet forralunk, levesszük a tűzről, és felé tesszük a tálat. A víznek a tál feléig kell feljönnie. Elkeverjük a zselatint, majd hozzáadjuk a csokoládéhoz.

6. Gyorsan dolgozunk, hogy a zselatin ne dermedjen meg. A külön tejszínt habbá verjük, ugyanígy a tojásfehérjét is. Beleborítjuk a csokoládéba.

7. Néhány meggydarabot teszünk mindegyik „csészébe". Rákanalazzuk a csokoládékrémet. (Kicsivel túltöltjük a peremén, hogy a krém majd elsimuljon.) Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Könycsepp alakú csokoládékrém meggyel Könycsepp alakú csokoládékrém meggyel
Könycsepp alakú csokoládékrém meggyel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1991 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Könycsepp alakú csokoládékrém meggyel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
twitter